40 yıllık başarı öyküsü

40 yıllık başarı öyküsü

Keskin Grup, 40 yıllık kurban tecrübesiyle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Doğal Keskin Çiftliği’nde, doğal besin kaynaklarıyla beslenen kurbanlıklar, bölgenin en büyük üreticisinden bol çeşit ve ödeme imkânıyla müşterilere sunuluyor

Bir göç hikâyesiyle başlayan Keskin markası, 39 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Keskin Grup Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Keskin, "1977 yılında ağabeyimin tek ayakkabı ile yoksulluğun, işsizliğin, terk edilmişliğin ve doğunun en fakir ili olan Ağrı-Doğubeyazıt'dan kamyonla Eskişehir'e göç edişinin hikayesidir bu aslında. Aile bireylerimizin çok çalışmaları, aza kanaat etmeleri, israftan, yılandan kaçar gibi kaçmaları sayesinde oluşan bir birlik bizimkisi. 'Rızkın onda dokuzu ticarettir' mantığıyla akıllıca ticaret yapıp, fırsatları değerlendirmesiyle bugünlere geldik"diye konuştu. Eskişehir'de 3000 büyükbaş besi hayvanı kapasiteli hayvancılık tesisleri, yeni yasa çerçevesinde konforlu hayvan taşımacılığı, Avrupa Birliği normlarında et kombinası entegre tesisleri, et ve şarküteri ağırlıklı market işletmeciliğine sahip olan Keskin Grup, şu an 12 şube ile hizmet etmekte. "Türk Gıda Kodeksi, 5996 yasa gereği tüm gıda işletmeleri Avrupa Birliği normlarında tesislerini modernize etmesi gerekiyordu. Biz de tesisimizi tamamen yeniledik. Yaklaşık üç buçuk milyon lira yatırımla Eskişehir'e et entegre tesisi kazandırdık. Şu an itibariyle kesimhane olarak modernize olmuş Eskişehir'deki tek firmayız. Helal sertifikası yeni yeni gündeme gelen bir belge. Belgelendirme ise yetkili kurumların gözetiminde ve denetiminde işyeri incelenip uygun şartları yerine getiren firmalara yapılıyor. Bizler helal kesim için azami derecede önem gösteren bir firmayız. Yönetim kurulumuzdan bunu biraz daha tescillememiz gerektiği fikri çıkınca, 2012 yılında helal kesim merkezine başvuru yaptık ve kısa sürede başvurumuz onaylandı. Eskişehir ve bölgede helal kesim belgeli tek et entegre tesisiyiz" diye konuşan Keskin Grup Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Keskin et ve besi hayvancılığında oldukça iddialı olduklarını dile getirdi.

'ÇÖZÜM YOKSA PROBLEM BİZİZ'
Keskin'in müşteri anlayışından bahseden Keskin Grup Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Keskin şunları söyledi: "Her şey müşteridir. Müşteri yoksa siz de yoksunuz, varsa siz de varsınız demektir. Müşteri sizin misafirinizdir. Biz Türk insanı olarak misafirlerimize nasıl davranıyorsak müşterilerimize o şekilde davranıyoruz. Müşteriyi aynı misafir gibi karşılamalı, ilgilenmeliyiz. Hiçbir misafir sizden ayrılırken size bir şey vermediği halde siz müşterinizden kendinde en değerli olan metayı yani parayı alıyorsunuz. Parayı size veriyor ve bunun için siz ona ne kadar teşekkür etseniz az. Lütfen müşterilerinize en içten duygularınızla teşekkür edin ki o müşteri o tebessümü, o içtenliği gördükten sonra paranın önemi kalmaz desin. Bu demek değildir ki müşteri her zaman haklıdır; müşteri, kendi haklı olduğunu hissettiğinde siz kazandınız. Çünkü kar elde ettiniz, müşteri kazandı, psikolojik olarak rehabilite oldu. Devlet kazandı, vergi aldı. Çalışan kazandı çünkü çalıştığı işin hakkını verdi, işi daimi oldu. Kim kazandı derseniz, kısacası herkes kazandı. Ama şu felsefeyi unutmuyoruz; iş varsa problem vardır, problem varsa çözümü vardır, çözümü yoksa problem biziz."

'MÜŞTERİ KAZANIRSA HERKES KAZANIR'
Keskin Grubu'nun "Yemediğini yedirmemek" felsefesiyle çıktığı bu yolda, amacı kaliteli ve güvenilir gıdayı tüketiciye en ekonomik şekilde kazandırmak. "Çünkü müşteri kazanırsa herkes kazanır" diyen Keskin Grup Yönetim Kurulu Üyesi M.Beşir Keskin, sözlerine şöyle devam etti: "Biz şirket olarak bölgede saygınlığı ve güvenilirliği pekiştirip et mamulleri ve gıda perakendeciliğinde ilk sıralama firmalarında olan firma olmak için çalışıyoruz. Şirketimiz kurban sektöründe 29 yıllık deneyime sahip. 2002'de Türkiye'de ilk uyguladığımız dana hisse satışını, 2013'te sanal ortama taşıdık. Dana kurban isteyip de ortak bulamayan müşterilerin ortaklarını biz şirket olarak oluşturuyoruz. Ortak olmak isteyen müşteri ister sanal ortamda, ister çiftliklerimizde kurbanı gördükten sonra ortak olacağı kurbanı seçiyor. Seçtiği kurbanın kulak numarası, kesim salonu, kesin saati, kesim sıra numarası, tahmini kaç kilogram et çıkacağı gibi bilgilerin yazılı olduğu makbuzu alıyor ve bayram günü çiftliğimize servis araçlarımız veya şahsi araçlarıyla gelip kurbanını görerek kesiminde vekaletini vererek gönül rahatlığıyla entegre et tesisimizde kurbanını kestirebiliyor.2014'te bir yenilik daha gerçekleştirdik, vekaletle kurban kesenler, kurban kesimlerini kurban bayramı sonrası www.keskingru.com. tr adresinden seyredebiliyorlar." Ayrıca kesilen kurbanlarımız müşterilerimizin talebi doğrultusunda bayramın 2. günü evlerine servis yapabiliyoruz. Şehrin çeşitli yerlerinde bulunan mağazalarımızda ise bayramın 2. gününden itibaren etlerinizi sucuk , kıyma yapma hizmetimizde bulunmakta .

'İNŞAAT ALANINDA DA İDDİALIYIZ'
Uzun yıllardır Eskişehir'de inşaat alanında da çalışmalar yapıyoruz. Şu an şehrin gelişen mahallelerinde Çamlıca'da Zade konutları projesiyle 86 dairelik site projemizin temelini atmış bulunmaktayız. Bu alanda dayanıklı ve kullanışlı yapılar için özen gösteriyoruz.