Üstelik bunu söyleyen Harvard! Geçtiğimiz günlerde ABD'de yayınlanan Dr. Öz Show'a katılan Harvard Üniversitesi'nden Dr. Mark Hyman sütün aslında sağlığa zararlı olduğunu ortaya koyan verilerin bulunduğunu anlattı. Hyman, sütün kemikleri güçlendirmek yerine mide yanması ve kanser riski yarattığını anlattı. Hyman, günde 3 kez içilmesi önerilen sütün içeriğindeki asit nedeniyle vücuttaki kalsiyumun idrarla dışarı atılmasına bunun da kemiklere zarar verdiğini belirtti. Dr. Hyman kemik güçlendirmesi için sütten daha çok D vitamini içeren gıdaların tüketilmesi gerektiğini belirtti. Dr. Öz, Dr. Hyman'a katılmadığını belirterek programda ailelerin özellikle çocukların süt tüketiminden imtina etmemeleri gerektiğini söyledi. TÜYLER ÜRPERTİCİ GIDA GERÇEKLERİ Ortalama bir fast food tüketicisi, yılda 12 kasık tüyü yiyor. Aranızda yemeğinden saç/kıl çıkmayan olmamıştır ama ilginçtir ki fast food restoranlarında karşılaşılan kıllar genellikle kasık bölgesine ait oluyor. Çilekli bir milkshake 50 yapay tat içeriyor. Fast food şirketleri çilek tadını yapay yoldan elde etmek için 50 farklı kimyasal kullanıyor. Ve bunların arasında etil asetat, fenetil alkol ve çözücü de var. İşte tavuk nuggetların geldiği yer! Yeniden şekillendirilmeden önce, tavuk nugget, sosis, salam ve sucuk gibi gıdalar pembe hamurlu iğrenç bir çamur gibi görünüyor. Bu mekanik ayırma adı verilen ve sıyırma işleminden sonra kalan kemik kalıntıları 'düzeltmek' için etkili bir yoldur. İşlem sonunda aşırı bakteri oluşumunu gidermek için et amonyak ile yıkanır. Amonyağın tadını örtbas etmek içinse et sonrasında yeniden yapay aromalar ve boyalar ile harmanlanır. Fıstık ezmesi içinde böcekler ve kemirgen kılları var FDA, yasal olarak her 100 gram fıstık ezmesinin ortalama 30 böcek parçası içermesine izin verir. FDA, yasal olarak her 100 gram fıstık ezmesinin ortalama 30 böcek parçası içermesine izin verir. Shellac, jelibonların önemli bir içeriğidir! Shellac, genellikle ahşap yüzey ve mobilyaların parlaklığını artırmak için kullanılan bir üründür. Ne tuhaftır ki jelibonlar da parlaklıklarını bu üründen alıyorlar. Tayland’da yaşayan ve Kerria Iacca adını taşıyan bir böceğin salgısından elde ediliyor.