Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT Belgesel tıknefes oldu

Yayına başladığı ilk günlerde gözümü ondan ayıramıyordum. Bir belgesel tutkunu olarak TRT Belgesel, tüm izleme programımı alt üst etmiş, onun yüzünden ekran başında fazla mesai yapar olmuştum.
Çünkü kendimi birbirinden güzel belgesellere öyle kaptırıyordum ki; dizileri, yarışmaları kaydedip sabahın erken saatlerine kadar 'banttan' izlemek zorunda kalıyordum.
Gelin görün ki, mutluluğum bir yıl bile sürmedi. TRT Belgesel yavanlaştı. Tekrarlar öyle arttı ki, beylik belgeselleri adeta ezberledim. Mesela anne kızıl tilkinin üç yavrusundan ikisini nasıl kaybettiğini artık ezbere biliyorum. Antalya'da kırmızı karıncaların yuvasını başka bölgeye taşıyan doğal yaşam görevlilerinin kıyafetlerini bile ezberledim. Hele 'Görev' belgeselinde denenen yerli üretim bir ağır makineli tüfek var ki, artık gözüm kapalı dağıtıp toplayabilirim.
Evet, belgeselcilik zor ve masraflı bir yayın türüdür. Yabancı kanallar da belgeselleri tekrar edip duruyorlar. Ama hiçbirinin TRT Belgesel kadar ifrata kaçtığına şahit olmamıştım.
Bu sütunlarda günlerce övgüye boğduğum sevgili TRT Belgesel yönetimi, sizlere sesleniyorum: Kanalınız tıknefes oldu, farkında mısınız?
Lütfen benim gibi belgesel tutkunlarını daha fazla hayal kırıklığına uğratmayın. Yoksa son belgeselinizin ismi 'TRT Belgesel'in Çöküşü' olacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA