Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kolay perde pilavı

6 KİŞİLİK
Pirinci ve kuş üzümlerini suda bekletin. Dolmalık fıstıkları kavurun. Rendelenmiş soğan, kuş üzümü, kabuk tarçını tereyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Et suyu, şeker, baharatlar ve rendelenmiş domatesi ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Bir fırın kabına yufkaları dizin. Az pişen pilavı da yufkanın içine koyun, kıyılmış dereotunu, fıstıkları ekleyip sarkan yufkaları üzerine kapatın. 175 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
1/2 demet dereotu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 adet çubuk tarçın
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuş üzümü
Yenibahar, tuz, karabiber

Sarımsaklı pirinç çorbası
4 KİŞİLİK
Yıkanmış pirinci kaynayan suya koyun, tereyağı ve tuzu ekleyip ağır ateşte 20 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Yoğurt ve dövülmüş sarımsakları çırpın, ılınan çorbaya katıp karıştırın. Üzeri içine yağda yakılmış kırmızı biber ve nane gezdirin.

MALZEMELER
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
4 çay bardağı su
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

Kuru kayısılı un kurabiyesi
6 KİŞİLİK

Yağları, pudra şekerini ve vanilyayı karıştırın. Hamur yumuşak bir kıvam alıncaya kadar un ilave ederek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartın ve elinizle bastırıp inceltin. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Kayısıların üzerine çok az su koyun, kısık ateşte 10 dakika pişirip soğutun. İki adet kurabiyeyi, aralarına kayısı püresinden koyarak yapıştırın.

MALZEMELER
2 çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı karar un
5 adet kuru kayısı
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA