Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı patlıcan çorbası

Tavuğu haşlayıp didikleyin. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve bir bıçakla hafifçe kıyın. Havuç ve kabakların kabuklarını soyup haşlayın, küp küp doğrayın. Unu rengi dönene kadar tereyağında kavurun.

Üzerine tavuk suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak kaynatın. Haşladığınız sebzeleri ve didiklediğiniz tavuğu tencereye ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Patlıcanları da ilave edip beş dakika sonra kremayı katın. Karıştırıp ocaktan alın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökün.

MALZEMELER
2 adet patlıcan
1'er adet havuç ve kabak
250 gr. piliç göğsü
4 çorba kaşığı krema
3'er çorba kaşığı tereyağı ve un
8 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

FINDIKLI KEPEKLİ KURABİYE
Yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ ve şekeri karıştırın. Kabartma tozunu biraz unla karıştırıp ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ekleyerek yoğurun. Hamurdan küçük toplar yapıp, önce yumurta akına, ardından da kıyılmış fındığa batırın. Tepsiye dizip 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı kıyılmış fındık


MISIRLI KUSKUS SALATASI
Kuskusu tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzün. Yeşillikleri ince ince kıyın. Üzerine kuskusu, haşlanmış mısırı, zeytinyağını, limon suyunu ekleyip karıştırın. Salatalıkları küp küp doğrayıp salatanın üzerini süsleyin. Çok fazla bekletmeden servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı kuskus
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 marul
2 çay bardağı mısır
2 salatalık
1 limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA