Zeytinyağı, süt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Etleri bu sosta bir saat bekletin. Etleri ve pastırmaları uzun ince dilimlere kesin, tereyağında 35 dakika kadar pişirin. Közlenmiş patlıcan ve dolmalık biberi irice doğrayıp etlerin içine ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
MALZEMELER
6 parça dana antrikot
6 dilim pastırma
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş yeşil biber
3 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt
Tuz, karabiber
Peynirli yumurtalı ekmek
Ekmeklerin üzerine tereyağı sürüp tepsiye dizin. Yumurta, ezilmiş beyaz peyniri ve baharatları karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün. İkiye bölünmüş zeytinleri üzerine dizip pul biber serpin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
8 dilim kepekli ekmek
100 gr. beyaz peynir
3 adet yumurta
5 dal maydanoz
10 adet çekirdeksiz zeytin
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Mantarlı kremalı makarna
Makarnayı haşlayıp süzün, zeytinyağıyla karıştırın. Mantarları doğrayıp tereyağında kavurun, üzerine doğranmış domates ekleyip beş dakika pişirin. Baharatları ve bir tutam şekeri ekleyin. Harcı makarnanın üstüne boşaltıp karıştırın. Üzerine rendelenmiş peynir serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı makarna
100 gr. mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çiğ krema
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Kekik, karabiber, tuz