Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Selfie jenerasyonu bu heykelleri çok sevecek

24 saatlik hızlandırılmış Londra seyahatime neler sığdırdım, merak ediyor musunuz? İlk olarak Madame Tussauds Müzesi'ndeyiz. Sanırım bu müzeye gelmeyeli 10 yıl olmuştur. Uzun zamandır kapısından bile geçmemiştim, ünlü isimlerin balmumu heykelleri pek cazip gelmemişti bana. Bugün önyargılı olduğum için kendime kızıyorum. Müzedeki değişim, daha ilk kattaki 'Party' bölümünde yer alan Kim Kardashian-Kanye West çiftinin heykelleriyle başlıyor. Ardından alt katta karşınıza Kim'in kardeşi Kendall Jenner çıkıyor.
Balmumu heykellerin üretimi, detaylı ve zor bir süreç. Toplam 12 hafta süren heykel yapımını yerinde görme şansı yakaladım. Telefonla girmenin yasak olduğu heykel stüdyosunda, dünyanın 21 noktasında sergilenen 1 milyon lira değerindeki heykeller hazırlanıyor.
Madame Tussauds Müzesi, Aralık ayında İstanbul'da da açılacak. Ülkemizde sergilenecek olan 56 heykelin tamamı Türk ünlülere ait değil; bir kısmı da yabancı isimler. Peki İstanbul'da hangi Türkler'in balmumu heykellerini göreceğiz?
Stüdyoya girdiğimde, Arda Turan'ın yüzünün rötuşları yapılıyordu. Bir tasarımcı bir ara bana dönüp "Sence bir ton daha esmer mi olmalı?" diye sordu. Bodrum güneşinde yanmış, yazlık bir Arda'ysa neden olmasın? Popüler isimlerden Beren Saat, Hidayet Türkoğlu, MFÖ, Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Bürsin'in heykelleri de var, Zeki Müren, Adile Naşit ve Barış Manço gibi tarihe ismini yazdırmış ikonik isimlerin heykelleri de... Kerem Bürsin'i duyunca önce şaşırsam da, tıpkı Kardashianlarda olduğu gibi, Kerem de selfie jenerasyonu için popüler bir isim olduğundan mantıklı geldi. Kızlar, çığlık atarak heykelin üstüne atlayacaktır herhalde! Ben olsam kimin balmumu heykelini yapardım diye düşündüm. Aklıma hiç isim gelmedi. Çünkü Türk ünlülerin popülaritesi her an değişebiliyor; bugün hayran olduğumuz kişiyi, yarın yerin dibine sokabiliyoruz. Sürekli popüler olan ve merak edilen kim var? Belki Bülent Ersoy... Stili, hayat hikayesi ve abartılı halleri ile canlısıyla fotoğraf çektirmeye çekindiğimiz bir isim nasıl olsa...

GERÇEK STARIMIZ YOK MU?
Müzede yeni nesil bir şarkıcının heykeli yer almıyor. Ne kadar manidar bir durum bu. Yeni nesilde star kategorisine giren, müze ziyaretçilerini cezbedecek bir isim bile yok. Bu heykel meselesine bizim ünlülerimiz henüz uyanmadı. Müze açıldığı gün, heykeli olmayanların egosu fena halde zedelenecek gibi. 'Parası neyse vereyim, ben de müzede olayım' diyenler de çıkar şimdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA