Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bu yazı moda haftasına çamur atanlara

Madem İstanbul Moda Haftası, magazin haftasına dönüştü ve bu durumdan şikayetçisiniz; buyrun şimdi sırada İstanbul Tasarım Haftası var. Peki hanginiz haberdarsınız? 19-23 Ekim'de tasarım dünyası, İstanbul'da ilk kez düzenlenecek olan tasarım haftasında bir araya gelecek. Şimdi magazinsel isimlerin gücünün moda haftasına ne kadar faydası olduğunu görün. Moda haftasını eleştirenler, magazinel şova dönüştüğünü düşünenler bu işler Milano'da da böyleydi; paparazziler kapılarda bekliyor ön sırada oturan ünlülerin fotoğrafını çekiyordu. Podyumda Gigi ve Bella Hadid yürüyorsa, gazetelerde daha çok haber oluyor, tasarımcının özgün parçaları gözümüze hitap ediyordu. New York Moda Haftası'nı da bir hatırlayın; Kardashian Ailesinin gövde gösterisine dönüşmüştü.
Anlayacağınız, bu işler hep magazinin gazıyla oluyor canlarım. Bizim defilelerimizde de durum aynı. Düşünün ki o ünlülerde gelmedi, şovun bir parçası olmadı... Zaten yurtdışından alıcılar gelmiyor, ürün tedarikçileri adım bile atmıyor, dergilerin yayın yönetmenleri bile tenezzül etmiyor; bir de ünlüler gelmezse o tasarımcı adını nasıl duyuracak? Nasıl haber olup bilinirlik sağlayıp markalaşacak?
Gelelim tasarım haftasının detaylarına... Kimler var merak ediyor musunuz işte o isimler:
1- IKEA'nın yeni özel serisinin tasarımcısı Pınar Demirağ, Pınar& Viola markası ile konuşmacı olacak.
2- Beyrut Tasarım Festivali'nden 16 Lübnanlı tasarımcının tasarımları sergilenecek.
3- Uzun yıllar Zaha Hadid ile çalışan sıra dışı tasarımcı Daniel Widrig, konuşmacı olacak.
4- Lady Gaga, Taylor Swift ve Kylie Jenner gibi ünlülerin vazgeçilmezi olan ayakkabı tasarımcısı Finlandiyalı Mimma Parikka ile tanışacaksınız.
5- Milano'nın önde gelen tasarım ve sanat müzelerinden Triennale di Milan'ın direktörü Andrea Cancellato, burada olacak.
Ve daha birçok tasarımcı tasarımları ile beraber bu hafta İstanbul'da. Magazinin gücü adına gidip destek olalım arkadaşlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA