Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Pozitif yaklaşıma ihtiyacımız var

Müşterisi, hatta müdavimi olduğunuz bir mekanın garsonu, daha ilk dakikada size 'Keyifsiz görünüyorsunuz, neyiniz var?' dese ne yaparsınız?
Benim başıma geldi; o an kendimden, modumdan ve ruh halimden şüphe ettim. Halbuki evden çıkmadan önce full özgüvenliydim! Üstelik kafamı kurcalayan, canımı sıkan bir mevzu da yoktu. Gel gör ki garson arkadaşın o lafı, kendimi sorgulamama neden oldu. Kendimizi iyi hissetmeye çok ihtiyacımız olan şu günlerde, pozitif yaklaşımlar bize doping olmaz mı?
Doğru kelimeleri seçmemiz gerekmez mi?
Mekanlarda çalışan personele önerilerim var. Mesela müşterilerinize ufak sürprizler yapabilirsiniz. Mekana girişte bir kadeh şampanya veya yemekten sonra bir tatlı ikram edebilirsiniz. Fonda mutlu şarkılar çalmalı, herkesi bir araya getirecek etkinlikler düzenlenmeli. Yeme-içme sektörü için yeni fikirler üretmenin ve insanları evden çıkarmak için cezbedici bir ortam yaratmanın tam zamanı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA