Mikael Jonsson, 2011'de Batı Londra'da Hedone'u açmış. Michelin yıldızı alarak son yılların en çok konuşulan şeflerinden olan Jonsson, bu serüvene başlamadan önce yemek yazarıymış. 40'lı yaşlarında şef olmaya karar vermiş ve birkaç yıl içinde yıldızı kapmış. Hedone'da mönü yok; her şey günlük ve taze... Mekana girer girmez size herhangi bir şeye alerjiniz olup olmadığı soruluyor.
Bunun sebebi de, Mikael'in çok uzun süre alerjik yaşaması...
Hedone'da iki yemek seçeneği var.
18.30-21.30 saatleri arasında açık olan restoranın barında oturup şeflerin nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz. Şaşırtıcı olansa; restoranlarda görmeye alışık olduğumuz mutfak karmaşasının burada olmaması. Ortama tam bir sükunet hakim; sessiz bir orkestra gibiler. Şefimiz ne selfie çektirmeyi seviyor, ne de sohbet etmeyi... Biraz huysuz da olsa, yemeklerinin başarısı bu durumu önemsiz kılıyor.