Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Pek bilinmeyen yerel mekanları keşfedelim

Lüksüne ve keyfine düşkün okurlarım... Popüler mekanlardan, aynı beach club'lardan, yazlık restoranlardan sıkıldın mı? Daha yerel, orada burada adı geçmeyen, haberi çıkmayan yerler mi keşfetmek istiyorsun? İşte keşif listem...
Yalıkavak Küdür mevkiindeki Potato Beach, sahibinin elinden çıkan patates kızartmalarından dolayı bu adı almış. Halk plajı ile sırt sırta... Patatesin yanında köftesi de çok lezzetli. 'Tam bir salaş keyif mekanı arıyorum' diyenler için ideal... Etrafta kamp yapanlar, karavan hayatı sürenler, çadırlarda yaşayan tiplerle; bilinen Bodrum'un ötesinde daha cool, daha bohem.
Yalıkavak'a gidip de köfte yemeden dönmek olmaz! Bugüne kadar Kavaklı Köfte burada nam salmıştı. Geçtiğimiz günlerde kapı komşusu Saraybosna Köftecisi'ni keşfettik. Buradaki porsiyon köfte beni kesmedi, ikinci tabağımı yanında piyazla sipariş ettim. Kredi kartı geçmiyor, o yüzden cebinizde nakit olsun. Köftenin özelliği; içinde ekmek veya kuyruk yağı olmaması. Sporcular için ideal yani. Peki bu lezzet nereden geliyor ? Sırrını vermiyor şef...
Yalıkavak Plaj Caddesi üzerindeki Zeytinlina'da Akdeniz diyetinin temeline uygun lezzetler var. Yemekler, organik zeytin ve zeytinyağından yapılıyor. Yürüyüş esnasında ikram edilen detoks suları sayesinde keşfettim burayı. Kahvaltıda taş fırında pişen lezzetler var. Zeytinli ekmekleri ise diyet bozdurur! Asırlık zeytin ağaçlarının altındaki Zeytinlina'ya kaçamak yapmalısınız.
Plaj Caddesi üzerindeki Yüksel Pansiyon'un önünden geçiyorum. Yeşilliklerin içinde bir grup yogi... Arkadaşım kulağıma fısıldıyor: "Burada birçok yoga ve meditasyon kampı var. İki günlüğüne gelip doğayla iç içe meditasyon yapıyorlar. O yüzden Yalıkavak'ın partileyen kısmında bu insanları göremezsin." Ben de gidip iki günlüğüne bu kafaya gireceğim.
Yalıkavak merkeze inip etraftaki İstanbul'dan transfer mekanlardan sıkıldaysınız, Gülten Abla'nın yeri doğru tercih. Gülten Abla, annenizin mutfağını aratmayacak, benden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA