Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Taksi yolculuklarının çehresini değiştirecek uygulama

WhatsApp gruplarında bir haber yayıldı geçtiğimiz günlerde...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, taksilere bir cihaz yerleştiriyormuş.
İTaksi uygulamasıyla; taksilerde görüntü ve ses kaydediliyor. Taksi ücretini, kredi kartı ve İstanbulkart ile ödeyebiliyorsunuz.
Bir de sürücüler için panik butonu var.
Kapkaç ya da benzeri bir saldırı durumunda aracın konumunu bildiriyor. Zorlu Center'dan bindiğim bir takside bizzat denk geldim. Henüz uygulamaya başlanmamış, taksinin şoförü "2018'den önce olmaz" diyor. Bu cihaz, şu anda 4 bin taksiye takılmış, sırada 10 binden fazla taksi varmış. Bu fikri çok sevdim. Gece çalışan, birçok kez takside şoförle zıtlaşıp hakaret yiyen biri olarak, kendimi daha güvende hissedeceğim artık.
Olayın bir de şöyle bir yanı var: Bu uygulama ile kayıt altında olduğunu bilen müşteri, yanındaki arkadaşıyla rahatça konuşamayacak.
Telefonda konuştuklarına dikkat edecek, iş veya özel bilgilerini dile getirmemesi gerekecek. Ben de diyorum ki; arkadaş yolculuk esnasında konuşmayıver.
Zaten takside ne kadar muhabbete girebilirsin ki... Korkacak bir şey yok; uygulama güzel, güvenli ve insana kendini iyi hissettiren cinsten.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA