Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Türk ve dünya jetseti, Mikonos plajlarının cirosunu uçurdu!

Popüler yazlık beldelerin gündeminde neler var? İşte geçtiğimiz hafta tatilcilerin en çok konuştuğu konular...

Zengin sosyetiklerin yemek masalarında, Mikonos'taki plajların ciroları konuşuluyor. Adada; yaz boyunca Scorpios, Alemagou, Nammos ve diğer mekanlar tıka basa dolu, iğne atsanız yere düşmüyor. Daha önce de yazmıştım, locaların ortalama fiyatları 5 bin Euro'dan başlıyor. Şimdi de dudak uçuklatan bir rakam dönüyor: Popüler beach club'lar, sabah saatlerinden gece yarısına kadar toplam 600 bin Euro ciro yapıyormuş! Vay anasını sayın okurlar! Bizim ülkemizdeki en havalı restoranın bile bu ciroya yaklaşması imkansız. Ancak bir aylık cirosu bu kadar olabilir. Artık nasıl bir çılgınlıksa, Türkler de dünya jetsetiyle yarışır gibi para harcıyor. Mikonoslu mekancılar da, yazın bu paraları kazanıp tüm kış Atina'da yan gelip yatıyorlar.



Tarkan'ın plajlarda ve gece kulüplerinde en çok istek alan parçası, 'Ceylan'. Geçenlerde gittiğim bir kulüpte bu şarkı çalarken, ünlü bir isim aceleyle yanıma geliyor ve "Çalmayın bu şarkıyı, ayıptır günahtır" diyor. Parçanın kulüp versiyonuyla dans eden gençler, bu hüzünlü şarkının amacını aştığından habersiz tabii. O ana kadar ben de dikkatle dinlememişim. Meğer 'Ceylan'; Sezen Aksu'nun, 2009 yılında Lice'de havan mermisiyle hayatını kaybeden 12 yaşındaki Ceylan Önkol için yazdığı bir şarkıymış. Böyle bir anlamı olan bir şarkının remiksiyle dans edip coşmak hem ayıptır, hem de günahtır. Bu bir ağıtsa, o kafayla dinlemeliyiz. Haksız mıyım? İyi ki o gece bunu öğrendim, yoksa yaşanan onca şeyin arasında ben de duyarsız davranabilirdim.



Aleyna Tilki'nin yeni parçası çıkmış, klibi de yayınlanmış. Ben de sosyal medyada birkaç saniyelik teaser video'sunu izledim. Yok arkadaş, hiç benim kafa değil! Neden mi? Yaşım itibariyle Aleyna'nın şarkıları bana hitap etmiyor. Ergenlik yıllarımda denk gelse daha farklı düşünebilirdim tabii... Aleyna'nın genç yaşta yakaladığı şöhretle debelenmesine şapka çıkarıp Miley Cyrus kafasındaki hayatında kendisine başarılar diliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA