Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Daha genç görünmek için aşırılıktan uzak durun

Yaz mevsimini karşılarken nasıl daha genç görünebileceğinizi biliyor musun? Henüz 20'li ya da 30'lu yaşların başında olabilirsiniz. Taptaze bir cildiniz olabilir. Ancak giyim tarzınız sizi olduğunuzdan 10 yaş büyük gösterebilir. Tam aksine, giyiminiz ve saç modelinizin etkisiyle olduğunuzdan daha genç de görünebilirsiniz. Formülü çok basit...
Çok koyu ve çok açık saç renklerinden uzak durun. Özellikle de simsiyah ve kıpkırmızı kızıl tonlarından... Teninizle uyumlu bir baz renk belirleyip arasında parlayan gölgelerle taze bir görünüme kavuşabilirsiniz.
Kırışıklıklarınızın içine yerleşen fondöten, yaşınızı çok daha büyük gösterecektir. Onun yerine yalnızca renk dengeleyici, su bazlı BB kremleri tercih edebilirsiniz. Aşırı göz makyajından ve koyu tondaki allıklardan kesinlikle uzak durun. Aslında çok olan her şeyden uzak durmanız gerektiğini unutmayın.
Derin bacak, göğüs ya da aşırı herhangi bir dekolte, direkt olarak olgun kadın izlenimi verir. Ölçülü, abartısız dekolte; genç görünüm için çok daha uygundur. Bu yaz tüm markalarda sıkça karşılaştığımız omuzları açıkta bırakan üstler ya da elbiselerle, olgun durmadan seksi görünebilirsiniz.

YUMUŞAK RENKLER
Mini şortlar yerine diz boyundakileri tercih edebilirsiniz. Aşırı büyük aksesuvarlardan da kaçınmalısınız. Mesela; minik taşlı küpeler, ince montürlü yüzükler ve ince zincirli kolyeler kullanabilirsiniz. Kolyeleri üst üste takarak daha enerjik bir görüntü yakalayabilirsiniz.
Basic tişörtler, gömlekler ve kısa paçalı jeanlere gardırobunuzda geniş yer açın. Genç görünüm; sadelik ve rahatlık demektir. Skinny ya da 'mom jeans' pantolonunuzun üzerine basic üstler giyerek canlı ve enerjik görünebilirsiniz.
Parlak ve neon renklerden uzak durun. Renkli giyinmeyin demiyorum; aksine yazın tüm renklerini üzerinizde taşıyın ancak daha yumuşak bir şekilde... İlk görüşte 'Ben buradayım' demenize gerek yok.
Elbiselerin ve tüm kıyafetlerinizin altına beyaz spor ayakkabı giyebilirsiniz. İnce topuk yerine kalın topukları, dolgu tabanları ya da yerle bir tabanları tercih edebilirsiniz. Sırt çantaları ve mini çanta modelleri de genç görünümünüzü destekleyecek detaylar arasında.
Sezonun trendi olan yuvarlak güneş gözlüklerini alışveriş listenize ekleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA