Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Günaydın, sabah tekmene hazır mısın kızım?

Bu çıldırmak değil... Bu; sapıtmak, kafayı yemek, aklını kaybetmek. Bu var ya bu; canavarlaşmak, insanlıktan çıkmak, boşa nefes alıp havayı kirletmek! Bu insan kılıklı yaratıkların özrü yok, olamaz! Bu insanların çaresi, çözümü, oluru da yok. Ve bu sapıklara, 'Sen kim oluyorsun da başkasının özgürlüğüne tekme tokat girebiliyorsun? Sen kendini ne zannediyorsun da kuralları çiziyorsun? Bu devletin kanunları yok mu? Dağ başı mı burası?' diyen de yok.

GÖZÜNÜZÜ AÇIN!
Olsa, bu hale gelir miyiz hiç? Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, dört aylık hamile olan 32 yaşındaki Ebru Tireli, sabah spor yapmak için parka gidiyor. Olayımız bu değil ama esasen bazı kokuşmuş zihinler için olayın ta kendisi bu. 'Sabah sabah kadın başına, taytla ne işin var parkta?' kafası... Ebru Tireli spor yaparken, aniden kırmızı bir otomobilden inen bir kişi 'Bir daha burada spor yapmayacaksın' emriyle ayakkabısını çıkartıp kadının yüzüne gözüne vuruyor. Dengesini kaybeden kadın düşüp kafasını çarpıyor. Hızını alamayan canavar, küfürler ederek kadını tekmelemeye başlıyor. Tireli'nin "Hamileyim, lütfen vurma" yakarışları ve çığlıklarıyla çevredekiler olayı fark ediyor ve bu pis herif kaçıyor.
Mini etek giymeyeceksin, spor yapmayacaksın, tayt giymeyeceksin, istediğin yerde yürüyemezsin, erkeğinin sözünden çıkmayacaksın, erkek kısmını yormayacaksın, zorlamayacaksın, 'Hayır' demeyeceksin, itiraz etmeyeceksin, 'Ben böyle istiyorum' çekmeyeceksin, kılığını, kıyafetini, sınırlarını ve sözlerini bileceksin.
Görün, geldiğimiz yeri, görün! Gözlerinizi açın, daha yakından görün. Kadınların başına gelen hiçbir olay, bir sonrakine engel olmuyor. Hiçbir dram, hiçbir sosyal medya tepkisi, hiçbir kınama, hiçbir köşe yazısı, hiçbir isyan; diğer sapıkların, terbiyesizlerin, canavarların önüne geçemiyor.

DAĞ BAŞI MI BURASI!
Sabah evinden çıkmış parkta spor yapan bir kadın aniden tekmelerle karşılaşıyor. Yahu bu ne demektir? Bu nasıl bir cumhuriyettir, demokrasidir? Hangi sahipsiz dağ başında yaşıyoruz biz?
Şimdi #ebrutireliyalnızdeğildir hashtag'lerini paylaşmaktan öteye gitmenin zamanı. En ağır cezaları vermeli ve toplumdan dışlanmalarını, ufalıp yok olmalarını sağlamalıyız bu pisliklerin. Çünkü bunlar insan değil, pislik. Tek bir kadının bile özgürlüğü ve istediği gibi yaşama hakkı elinden alınırsa, asla özgür değiliz hiçbirimiz. Mahkumuz, kuklayız, dekoruz ama özgür değiliz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA