Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kadınlara iyi ve huzurlu yaşam için 15 öneri (Bölüm 1)

Bu liste de benden kadınlara gelsin:
1- Dövüş sanatlarını öğren. Yarın bir gün başına ne geleceği belli değil. Hazırlıklı ol.
2- Önce kendine güven, hayatının iplerini birilerine ya da bir erkeğe teslim etme. Önce 'ben' de.
3- Fedakarlık saçmalığını bırak, terk et. Fedakarlık ne yapana, ne de yapılana iyi geliyor. Sen içinden geleni yap, iyi olmaya bak ama saçını süpürge etme. Zaten hiç seksi bir durum değil.
4- Beyaz atlı prens sevdandan kurtul. Yok öyle biri, sen de masallardaki prenses değilsin. Gerçekçi ol; bir adam hem tutkulu aşık, hem iyi eş, hem mükemmel baba, hem arkadaş, hem sırdaş, hem sadık, hem çalışkan, hem komik, hem romantik olamaz. Çık bu kafalardan.
5- İlişki kur, karşına çıkan ilk adama 'hayırlı kısmet' diye ilişme. Bir erkeği yalnızca senin değiştirebileceğini düşünme.
6- Kendini tanı. Büyüklerinden öğrendiklerinle değil, kalıplarla değil, kurallarla değil; olduğun halinle tanı kendini ve öylece kabul edip sev. Kendi kurallarını kendin koy.
7- Sıkı dostluklar kur. Dostlarının kıymetini bil. Onlarla vakit geçir. Sevgili bulunca onları ihmal etme.
8- Çalış, çok çalış, elinden gelenin en iyisini yap, kendini işinle ifade et. O zaman ışıldamaya başladığını göreceksin.
9- Çalıştığın kadar eğlenmeyi, hayattan keyif almayı da bil.
10- Geçmişte takılı kalma. 'Bana bunu nasıl yapar?' sorusunda boğulma. Bırak gitsin. Duygu dilencisi olma.
11- Gerçekten istediğin hayatı erteleme, başkaları için hayallerinden vazgeçme, 'Yapamazsın' emrine boyun eğme.
12- Kitaplar oku, filmler izle, tiyatrolara, sergilere, müzikallere git, güzel insanlarla uzun uzun sohbetler et. Elinden geldiğince seyahat et.
13- Çevrende dedikoducuları ve negatif düşünceli asalakları barındırma. Bol bol gülümse, dalga geç.
14- Farz etme, varsayma, korkma, içine kapanma ama gerektiğinde çekip gitmeyi bil. Sakin ol, serin dur, istersen her şeyin altından kalkabilirsin.
15- Sana dayatılan 'ideal kadın' formatına nanik yap. 36 beden dümdüz karınlı olmak, 20'liklerle aşık atmak, ille de evlenmek- anne olmak, senden beklenen cümleleri kurmak zorunda değilsin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA