Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Obama’nın vedası

Ama ne veda... ABD Başkanı Obama görevden giderken bütün kadınların gönlünü fethederek gitti. 'Vay be' dedirtti, 'Helal olsun' çektirtti, 'Görmek istediğimiz kareler bunlar ama neredeee' diye kafamızı sağa sola sallandırmamıza neden oldu.
Obama öyleydi böyleydi, şunları yaptı, bunları yapmadı ayrı konu; onları siyaset yazarları yazsın. Benimkisi tamamen duygusal. Veda konuşmasının en etkileyici kısmı; Başkan'ın First Lady Michelle Obama'ya dönüp yaptığı konuşma oldu:
"Geçen 25 yıl boyunca sadece eşim ve çocuklarımın annesi değil, aynı zamanda en iyi arkadaşım oldun. Talep etmediğin bir rol üstlendin ve o görevi zarafetin, cesaretin, tarzın ve iyi mizah anlayışınla kendi başına başardın." Salon alkışlarla yıkıldı tabii.
Kadına saygı nedir? İşte budur.
Eşine değer vermek nedir? İşte budur.
Kıymet bilmek nedir? İşte budur.
Eşini yücelten erkeğin gönüllerde daha da yücelmesi nedir? İşte budur.
Aile olmak nedir? İşte budur.
Adam gibi adam olmak nedir? İşte budur.
Biz de; kadınların ikinci sınıf muamele gördüğü, toplumda yer edinmelerinin bazı erkeklerin sinirlerini kaldırdığı, kadınların dövüldüğü, aşağılandığı, tecavüze, tacize uğradığı, özgürlüklerinin elinden alındığı, kadına dekormuş gibi davranılan ülkemizde siyasilerimizden böyle şık kareler görmek istiyoruz değil mi ama?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA