Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘SAT’tan anladıkları vatanı ‘SAT’makmış!

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele operasyon düzenledikten sonra kayıplara karışan SAT komandoları için, emekli SAT komandoları medyada yorumlar yaptı.
Hepsi de "Onlar 44 haftalık eğitimden sonra birer ölüm makinesi haline geliyor. En zor şartlar için yetiştirildiler, onları yakalayamazsınız", "İsterlerse doğada aylarca kalabilirler", "Bu kadar süre geçtikten sonra çoktan ülke dışına çıkmışlardır" gibi yorumlarda bulundu. Lakin SAT, MAK fark etmiyor; darbeciler teker teker yakalanıyor.
En ilginç olay ise, CNN Türk'e konuk olan emekli SAT komandosu Namık Ekin'in "SAT komandoları savaş makineleridir, yakalanamaz" dediği anda yaşandı. Ekin, canlı yayında SAT komandolarının yeteneklerini öve öve anlatırken, ekranda 'Marmaris'te firari darbeci askerlerden üçü, yol kontrolü sırasında Çetibelli'de yakalandı' diye alt yazı geçmeye başladı.
Elbette bu özel yetiştirilmiş askerlerden bazılarının yakalanması, güvenlik güçlerimizin başarısıdır.
Fakat SAT ve MAK timlerinin bu kadar çabuk yakalanması akıllara şu soruyu getiriyor:
Hani eğitimlilerdi; dağda yılan, kurbağa yiyip aylarca hayatta kalabilirlerdi?

MARKETE GİTMİŞLER
Ne kurbağası, ne yılanı!
Yakalanan darbeci askerler sorgularında; içlerinden birinin Çetibeli Jandarma Karakolu'nun yakınındaki bir markete giderek 10 ekmek aldığını, bir evin bahçesinden de domates ve biber topladığını söyledi.
Demek ki; sınav sorusu çalarak, eğitimlerden 'abi' torpiliyle geçerek, gerçek SAT komandolarının ayağını kaydırarak SAT komandosu olunmuyormuş!
Olsa olsa vatan haini olunuyormuş! FETÖ'nün çakma SAT komandolarının 'SAT'tan anladıkları vatanı 'SAT'makmış!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA