Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Azerbaycan ve Karabağ’a sevgimizi kimse sorgulayamaz

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'e karşı tarihi bir başarı elde ettiği maçta kardeş Karabağ Futbol Takımı'nın tribünlerinde yapılan bir koreografi için kaleme aldığım yazıdaki bazı cümleler, sosyal medyada yanlış anlaşılmalara neden oldu. Konuyla ilgili dün yazdığım ve SABAH'ın internet sayfasında yayınlanan yazıyı, GÜNAYDIN okurlarıyla da paylaşmak istedim:
O maçta Karabağ taraftarları, A4 kağıtlarına Qarabağ yazıp şeffaf dosyaya koyup koreografi yaptılar. Tribün kültürüne aşina olanlar, taraftarların koreografi mücadelesini bilir. Taraftar grupları, güçleri yettiğince en görkemli koreografiyi yapmaya çalışırlar. Ben de son yazımda Karabağ taraftarının bu mütevazı koreografisiyle ilgili esprili bir yazı yazmaya çalıştım. Ama sosyal medyada büyük bir linçe maruz kaldım, bazıları organize hareket etti; Ermeni, kripto FETÖ'cü olduğumu vs. yazdılar. Bana ve aileme yapılan hakaretleri ise burada yazmaya terbiyem müsait değil.

OĞAN KIŞKIRTTI
Beni en çok şaşırtan ise bir dönem MHP'de vekil olan, milliyetçi çizgide siyasete devam eden Sinan Oğan oldu. Oğan; yazımda Karabağ taraftarına 'ezik' dediğimi iddia eden, 'hem kel hem fodul' gibi hakaret sayılabilecek ifadelerin yer aldığı, Azerbaycan halkını galeyana getirmeye çalışan tweet'ler attı. Hayretler içerisindeyim; daha önce sosyal medyada da komik bulunan bu koreografi ile ilgili yazdığım bir magazin yazısından milliyetçi siyaset mi yapılır?
Yazdığım yazı ortada, ben 'ezik' benzetmesini tribünlerde büyük örneklerini görmeye alışkın olduğumuz koreografilerin, Karabağ tribününe yansıyan mütevazı bir örneği için yaptım. Yazıda kesinlikle Azerbaycan halkına ve Karabağ taraftarına hakaret eden bir ifade yoktur. Yazılarımı takip edenler benim siyasi duruşumu biliyordur. Kardeş Azerbaycan halkıyla ne alıp veremediğim olabilir? Azerbaycan halkına ve Karabağ'daki haklı mücadelesine sonsuz saygı ve destekte bulunan bir gazetede çalışıyorum. Karabağ taraftarına hakaret etmem için benim çıldırmış olmam lazım! Bizim Azerbaycan ve Karabağ'a sevgimizi kimse sorgulayamaz.
Ne yazık ki, bazı Azerbaycanlı kardeşlerimiz biraz alıngan davrandı ve Oğan'ın yazdığı tweet'lerin etkisinde kalarak yazımı anlamadan, bazı insanların maksatlı başlattığı linç kampanyasına bilmeden destek oldular.
Ne yazık ki, son dönemde birçok köşe yazarı, yazılarında yanlış anlaşılmaya müsait ifadeleri cımbızlanarak linç ediliyorlar. SABAH gazetesi yazarı olunca bu linç kampanyaları daha organize, daha acımasız oluyor.



ÖZÜR DİLERİM
Şu anda sosyal medyada Ermeni olduğumu, Ermeni davasına destek verdiğimi yazan asılsız tweet'ler dolaşıyor ve insanlar bunlara inanıyor. Demek ki, sosyal medyada linç edilmek böyle bir şeymiş. Buna vesile olduğunuz için aferin size Sinan Oğan! Eğer yazım yanlış anlaşıldıysa ya da düşüncelerimi tam olarak okuyucularıma aktaramadıysam- ki öyle oldu, kardeş Azerbaycan halkı ve Karabağ taraftarlarından özür dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA