Yakın
Doğu Üniversitesi Hastanesi Baş Diyetisyeni ve Öğretim Üyesi Dr. Hatice Baygut, yoğun çalışma temposu ve stres nedeniyle sıklıkla karşılaşılan unutkanlık sorununun, bazı besinlerin düzenli tüketilmesiyle giderilebileceğini belirtti. Baş Diyetisyen Dr. Baygut, hafızayı güçlendiren besinleri, 'süt ürünleri, yumurta, balık, karides, tam tahıllar, K vitamininden zengin olan sebzeler, kırmızı lahana, kırmızı soğan, biberiye, ıspanak, meyveler, kuruyemişler, yeşil çay, fıstık ezmesi, bitter çikolata ve su' olarak özetledi.
SÜT VE YUMURTA
Süt ürünlerine dikkat çeken Dr. Baygut, "İçerdiği yüksek protein ile vücut dokularının gelişmesine yardımcı olan süt ve süt ürünleri hafızayı geliştirir. Beynin ihtiyacı olan enerjinin sağlanmasında etkilidir. İçerdiği B vitamini hafızayı güçlendirmede etkendir. Süt tüketmek Alzheimer'a karşı koruma sağlar" dedi. Dr. Baygut, yumurtanın da beyindeki hafıza bölümü için gerekli vitaminleri barındırdığını vurguladı.