GÜNÜN YEMEĞİ
Malzemeler:
Adet iri mantar
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tereyağı, tuz
Yapılışı: Temizlenmiş mantarları sap kısımlarından ayırın, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı, tuz, kaşar peyniri rendesi koyup 170 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar tutun.
GÜNÜN ÇORBASI
Kreviz yaprağı çorbası
Malzemeler:
1 kâse kereviz yaprağı
1 kırmızıbiber
1 kuru soğan Terbiyesi için:
1 kâse yoğurt
3 çorba k. un yarım limon
1 su b. et suyu
Su
Tuz
Sıvıyağı
Yapılışı: Bir tavaya yağı alalım, rende soğanı ve incecik doğradığımız kırmızıbiberi ilave edelim, hafif kavuralım, üzerine ince kıydığımız kereviz yapraklarını ekleyelim (haşlanmış) tuz ilave edip 6-7 dakika sote edelim. Tencereye, yağı alalım üzerine unu ilave edelim, bir iki karıştırıp üzerine et suyunu ilave edelim, su ile çırptığımız yoğurdu ilave edelim. Tavadaki malzemeyi tencereye alalım, Son olarak limon suyu ve tuzunu alalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım.
GÜNÜN TATLISI
Ballı muz tatlısı
Malzemeler:
2 adet muz
2 kaşık bal
50 gr kaymak
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık dövülmüş ceviz
Yapılışı: Muzların kabuğunu soyup uzunlamasına 2'ye ayırın ve bir kaba yatırın. Üzerlerine kaymak yayın, bal akıtın ve tarçın serpin. En sona da ceviz serpiştirerek servis edin.