Havaların soğumasıyla birlikte balık, ülke genelinde yoğun olarak tüketilirken, UNESCO'nun Dünya Gastronomi Şehirleri listesinde yer alan Gaziantep'te ise kebap, şiş ve döner gibi alışkanlıklar nedeniyle beklenen rağbeti görmüyor. Gazianteplilerin kebaptan vazgeçemeyeceğini belirten kebap ustası Kazım Polat, "Gaziantep denilince akla kebap geliyor. Kebap, bizim vazgeçilmezlerimizdendir. Bizim insanımız kebaptan vazgeçemez. Zaten bizim balık kültürümüz yok" dedi. Kebap diyarı Gaziantep'te balık kültürünü oluşturmak isteyen balıkçılar ise, tezgahlarını baraj ve göllerde yakalananlardan her tür ve cinsten balıklar ile donattı. Dolu tezgahlara rağmen rağbet görmediklerini belirten balıkçılar, balığın daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu kaydetti. Balıkçı Nejdet Öğümsöğütçü balığa rağbetin olmamasındaki en büyük etkenin kebap alışkanlığı olduğunu vurguladı.
FİYATLAR UYGUN
Sezonun yeni açıldığıjı ve fiyatların uygun olduğunu belirten Öğümsöğütçü. "Havalar sıcak gittiği için milletin aklına daha gelmiyor. Yeni kurbandan çıktık, milletin evinde eti var. Bir de Gaziantepliler ete, tavuğa düşkündür. İnsanlar yeni yeni alışıyor balığa" diye konuştu.