Şehitkâmil Belediyesi ilçenin birçok noktasına yaptığı tandırlar sayesinde kentte tandır kültürü yaşamaya devam ediyor. Tandır ekmeği yaparak aile bütçesinde katkıda bulunduğunu belirten ev hanımı Dilber Gündoğdu, "Tandır ekmeği bizim geleneğimizdir. Fırın ekmeği bizim için pahalıdır. Bu yüzden ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz. Tandırın yapılmasından çok memnunuz. Aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Tandır ekmeğini beğenerek yiyoruz" dedi.
TADI BOZULMUYOR
Diyarbakırlı Mehmet Ali Öncel de yapılan tandır ile kendi mutfak kültürlerini yaşama fırsatı yakaladığını dile getirdi. Mehmet Ali Öncel, "Kendi yöremin kültürünü burada yaşatabiliyorum. Tandır ekmeğinin lezzetini hiçbir fırında bulamazsınız. Tandır ekmeği 10 gün sonra yendiğinde bile lezzeti değişmez. Çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Hüseyin Aytekin ise tandır ekmeğinin çok daha ekonomik bir maliyetle yapıldığına dikkat çekti. Aytekin, "Mahallemizde en az 150-200 ev bu tandırdan faydalanıyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki halkımız, tandır ekmeğine alışıktır. Bir torba unun fiyatı 60 lira. Alınan bir torba un, bir ailenin bir aylık ekmeğini karşılıyor. Eğer o aile fırından ekmek alırsa bir ayda yaklaşık 300 lira masrafı olur "dedi.