Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi zabıta ekipleri et ve et ürünleri satışı yapan işyerlerinde denetim yaptı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği denetimde ekipler, ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren et ve et ürünleri satışı yapan 56 işyerini denetleyerek, 23 adet numune aldı. Ekipler, denetimini yaptıkları işyerlerinde ruhsat kontrolü, personel hijyeni, genel temizlik, kırmızı-beyaz et ayrımı, saklama koşulları, kaçak et gibi konular üzerinde bilgilendirme yaptı. Daha sonra satışa sunulan ve kasap sucuğu olarak bilinen fermente sucuklardan serolojik tür analizi yapılmak üzere alınan numunelerin sonuçları işyerlerine bildirildi. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, gıda güvenliği ve halk sağlığı konusunda denetimlerin aralıksız devam edeceğini dile getirdi.