ANTEP Fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Nevzat Aslan, uzun yıllar ortalaması 120 bin ton olan Antep fıstığında geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle bu sene rekoltenin düşmesini beklediklerini söyledi. Antep fıstığının bir yıl yüksek ürün verdiğine, diğer yıl üretimin azaldığına işaret eden Aslan, bölgede fıstık üretiminin büyük oranda kuru şartlarda yapıldığını ve meyvenin kuraklığa dayanıklı olduğunu aktardı. 2016 yılının kurak geçtiğini bildiren Aslan, "Buna rağmen Antep fıstığı ağaçları biraz küçük kalsa da meyvesini verdi. Antep fıstığı, meyve gözlerini bir yıl önceden oluşturur. Geçen yıl hem kuraklık yaşandı hem meyvesini artırdı. Dolayısıyla ağaç, bayağı yoruldu. Yorulduğu için, rezerv besinlerini de tüketti. Yağış da olmadığı için geçen yıl meyve gözlerini döktü. Geçen senenin gözlerinin büyük bölümü döküldüğü için bu yıl rekoltede düşüş bekleniyor" dedi.