Seyhan Ziraat Odası 2'nci Başkanı Cahit İncefikir, havaların ısınmasıyla birlikte karpuz tüketiminin artmasını beklediklerini söyledi. Türkiye'de üretilen yaklaşık 4 milyon ton karpuzun yüzde 20'sinin Adana'da üretildiğini belirten Cahit İncefikir, "Üreticiler, karpuzun tarla fiyatının düşük olmasından memnun değildi. 2 yıldır karpuz olgunlaşmadan hasat edilemiyor, bu yüzden ham ya da kelek diye adlandırılan olgunlaşmamış karpuz olmuyordu. Ama şimdi herkes gönül rahatlığı ile karpuz tüketebilir. Zira havaların ısınması karpuzu tam seviyesine getirecek" dedi. Hava sıcaklıklarının mevsim ortalamalarının altında seyretmesi ve Ramazan ayı nedeniyle karpuzun tarla çıkış fiyatının 50 kuruşun altında satıldığını söyleyen İncefikir şöyle devam etti: "Tarımsal ürün pazarı borsa mantığı ile çalışıyor. Havaların ısınmasıyla karpuza olan talebin artacağını ve fiyatların normal seviyelere geleceğini düşünmekteyiz" diye konuştu.