SAHİP olduğu birbirinden leziz yemeklerle gastronomi tutkunlarının uğrak yerleri arasında bulunan Hatay'da, Reyhanlı ilçesinde yapılan ve 17 yıl önce patenti alınan tuzda tavuk, kentin önemli turizm değerleri arasında yer alıyor. Yıllar önce Reyhanlı ilçesinde yapılmaya başlanan tuzda tavuk, zaman içerisinde yurt genelinde bilinir hale geldi. Lokanta işletmecisi Ali Özberk tarafından 2000 yılında patenti de alınan tuzda tavuğun ünü, sosyal medyanın yaygın kullanımıyla yurt dışında da artıyor. Özelikle gastronomi turizmi meraklılarının büyük ilgisini çeken yemek, zahmetli hazırlanış süreci ve ilginç servis yöntemiyle de dikkati çekiyor. Özberk, bugün çok sayıda kişinin beğenerek yediği tuzda tavuğun Reyhanlı'ya has bir lezzet olduğunu söyledi.
TUZLA KAPLANIYOR
Bu yöresel tadı koruma adına 17 yıl önce patentini aldıklarını anlatan Özberk, "Kendi özel karışımlarımızla hazırladığımız sosları tüm olan tavuğa sürüyoruz. Düz bir tepsiye 7 kilogram tuz ekleyerek tamamen kaplıyoruz. Odun ateşinde yaklaşık 2 saat pişiriliyor. Sunum da özel olarak yapılıyor. Suudi Arabistan, Lübnan ve Kuveyt gibi ülkelerden de sosyal medya üzerinden yemeklerimizi görüp tatmak için gelenler oluyor" dedi.