Adana karpuzu artık sofralara farklı şekillerde sunulmaya başladı. Yüreğir Belediyesi'nin deneysel mutfağında pekmezi üretilen karpuzun bu kez dondurma olarak sunuldu. Köse Tatlıcılık tarafından üretilen ve tezgahlardaki yerini alan karpuzlu dondurmanın tadına bakanlar tam not verdi. Karpuzlu dondurmanın mimarı olan işletme müdürü süt ürünleri teknoloji uzmanı Muhittin Ayten, Ar-Ge çalışmalarıyla yeni tatlara imza atacaklarını açıkladı. Yüzde 100 keçi sütüyle yapıan dondurmada hiçbir yapay madde bulunmadığını anlatan Ayten, "Kullandığımız karpuzların taze ve suyunun bol olmasına, şekerinin dengeli olmasına bakıyoruz. Laboratuvarımızda kontrol ederek en kaliteli karpuzları alıyoruz. Tesislerimizde çekirdeğinden ayırdıktan sonra püre haline getiriyoruz. Pastorizasyon sürecinin ardından dondurmaya çeviriyoruz ve müşterilerimize sağlıklı şekilde sunuyoruz" dedi.
TALEP GELDİ
Karpuzlu dondurmayı müşterilerden gelen yoğun talep üzerine ürettiklerinin açıklayan Ayten, "Adana yöresinde her yer karpuz. Yazın sıcaklar 45-50 dereceleri buluyor. Böyle olunca da insanlarda serinletici dondurma isteği oluyor. Müşterilerimizden 'Neden karpuzun dondurmasını yapmıyorsunuz?' şeklindeki talebi sıkça duyunca bu konuda çalışma başlattık ve başarılı olduk. Önce müşterilerimize tattırdık. Olumlu yanıt alınca seri üretime geçtik" diye konuştu.