Gaziantep mutfağı birbirinden lezzetli yemekleri İstanbullularla buluştu. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Gaziantep'in tüm lezzetlerinin ve kültürünün sergilendiği Gaziantep yemek şenliği Maltepe Etkinlik alanında başladı. 18 Eylül Pazartesi günü sona erecek etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi destek veriyor. İstanbul Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Necati Göksu, Gaziantep Tanıtım Günleri adıyla düzenledikleri şenliğe geçtiğimiz yıl 50 bin kişi katıldığını açıkladı. Göksu, İstanbul'un en büyük yemek şenlikleri arasında yer alan etkinliğe bu sene de yoğun katılım olması ve 100 bin porsiyon yemek tüketmesi beklendiğini söyledi. Yöresel ve ulusal sanatçıların katılacağı etkinliklerde yemek ve baklava yeme yarışmaları, fıstık güzeli yarışması gibi etkinlikler düzenlenecek. Şenlikte beyran, dövmeli alaca çorba, içli köfte, kebap, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, baklava, fıstık gibi yöresel ürünler tadılacak.