Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında yapılan Yöresel Yemek Yarışması'nda, Maraş Sumak Ekşi Akıtı ve Ekşi Akıtı da tanıtıldı. Vatandaşlara ekşili çorba ikramı yapılarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Patent Enstitüsü'nden marka tescili alınan Maraş Sumak Ekşi Akıtı'nın nasıl yapıldığı anlatıldı. Birçok jüri üyesinin bilmediği Maraş Sumak Ekşi Akıtı'na ilişkin görüşlerini dile getiren jüri üyesi Fatih Açıkça, Kahramanmaraş'ta çok ilginç bir yiyecekle karşılaştığını, bu yiyeceği Türkiye'deki hatta dünyadaki aşçıların bile bilmediğini söyledi. Açıkça "Maraş Sumak Ekşi Akıtı'nı, salatalara, yemeklere, çorbalara limon yerine çok rahat kullanabiliriz" dedi. Yemek yarışmasında 5 bin kişilik ekşili çorba, ravanda şerbeti ve Maraş çöreği ikram edildi.