Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana Film Festivali, Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Kebap Festivali ve Rock Festivali'nin ardından hayat bulunan Adana Lezzet Festivali'nin ilki başladı. Adana Valiliği himayesinde, kamu ve özel kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının birlikte düzenlediği festival Merkez Park Galeri Festival Alanı'nda festival mangalı ateşinin yakılmasıyla start aldı.
GÖRMEZDEN GELEMEZDİK
Adana'nın binlerce yıllık tarihi geçmişiyle insanlığın önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, bu tarihsel derinliğin en önemli unsurlarından birinin de yemek kültürü olduğunu dile getirdi. Demirtaş, ülkenin en önemli lezzet duraklarının başında Adana'nın geldiğini vurgulayarak, "Bu şehri soluyan, bu şehre hizmet eden kişiler olarak böyle büyük bir potansiyeli görmezden gelemezdik" diye konuştu.
USTALAR VE ŞEFLER
Girişlerin ücretsiz olduğu festivalde 100'den fazla stantta ustalar ve şefler, farklı Adana lezzetlerini gastro şovlar ile konuklara tanıttı. Bugün son bulacak olan etkinliklerde atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. 'Hasat turizmi' ile de farklı bir içeriğe sahip olacak festivale özel bir program hazırlandı. Türkiye'nin dört bir yanından gelip etkinliğe katılanlar, narenciye, zeytin ve pamuğun hasadı deneyimi yaşadı. Cüneyt Asan et kesim ve parçalama teknikleriyle ilgili şov yaptı.
LEZZETE KOŞANLAR
'Lezzet kenti Adana, lezzetin peşinde koşanlar Adana'da buluşuyor' sloganıyla festivali düzenlemek için şehrin tüm paydaşlarıyla kolları sıvadıklarını söyleyen Vali Demirtaş, "Başta Adana kebap olmak üzere analı kızlı çorbası, mumbar dolması, şırdanı, içli köftesi ve bici bicisiyle Adana'ya yaraşır bir festival düzenlemenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Etkinlik bugüne kadar Anadolu'da düzenlenen en geniş kapsamlı festival özelliği taşıyor" dedi.