Medeniyetler diyarı Hatay'ın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarmayı amaçlayan organizasyonda Kına gecesi, Aba güreşleri, mozaik yapımı, Antakya Medeniyetler Korosu'nun Aya İrini Müzesi'nde vereceği konser gibi kültürel etkinliklerin yanı sıra el zanaatkarları, tarım ürünleri ve gıda üreticileri, turizm, sanayi şirketleri ve STK'lar yer alacak. Hatay mutfağının künefesi, kireçte kabak tatlısı, tepsi kebabı, kömbesi, salça ve baharatlarıyla damaklarda şenlik yaşatacak lezzetleri de İstanbullularla buluşacak.
Hatay mutfağı denince ilk akla gelen künefe, Hatay'ın tescilli tatlarından. Künefe 7. "İstanbul'da Hatay Günleri"nin açılış gününde kutlamaya dönüşüyor. Hatay'ın anavatana katılımının 78. yıldönümü nedeniyle Kadıköy Meydanı'nda yapılacak olan 78 tepsilik "Künefe Şöleni" ile İstanbullular lezzetli anlar yaşayacak.