Talas zabıtasından ramazan denetimi

Talas zabıtasından ramazan denetimi

  • Kayseri Bölge
  • Cumartesi 12.06.2016
Talas Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşın huzurlu ve güvenli bir ramazan geçirmesi için ilçedeki fırın, market ve halk pazarları gibi gıda satışının yapıldığı 665 işletmeyi denetime aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden gıda mühendisi ve veteriner hekim ile İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'ndan görevlilerin de hazır bulunduğu denetimler, ilk olarak fırınlardan başladı. Ramazan pidelerinin gramajından fiyatına, üretimden hijyenine kadar baştan aşağı kontrolden geçirilen fırınlarda özellikle vatandaşın temel gıda maddesi olan ekmeğe büyük özen gösteriliyor.

GRAMAJ KONTROLÜ YAPILDI
Daha sonra market ve şarküterilere geçen zabıta, gıda ve sağlık ekipleri, etlerin soğuk hava depolarındaki hijyeni de denetledi. Ekipler, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri gibi çabuk bozulabilen gıda maddelerinin son kullanma tarihlerini kontrol etti. Zabıta ekipleri ayrıca mahalle pazarlarına konulan noktalarda vatandaşın huzurlu ve güvenli alışveriş yapması için sürekli nöbet tutarken, pazarlara konulan tartı aletiyle gramaj kontrolü de yaptı.