‘Tüketmediğimizi üretmiyoruz’

‘Tüketmediğimizi üretmiyoruz’

Türkiye’nin önde gelen helva ve simit üreticilerinin susam ve tahin ihtiyacını karşılayan ve 7 ülkeye ihracat yapan İnci Gıda, kaliteden ödün vermiyor

İNCİ Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Levent Büyükince, Türkiye'nin helvalık, pastalık ve kahvaltılık tahin ile pastalık susam, simitlik susam, beyaz yanmaz susam ve çörekotu üretiminde tedarikçi zincirinin en önemli halkalarından biri olduklarını söyledi.

GÜNLÜK 50 TON ÜRETİM
Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 1994 yılında 700 metrekarelik alanda başladığı küp şeker üretimiyle sektöre adım attıklarını anlatan Büyükince, "2002 yılından beri tahin ve susam imalatı yapıyoruz. İnci, Kale ve Hayat markalarıyla susam ve tahin üretimi ve satışını gerçekleştiren şirketimiz, günlük 700 kilogram üretim kapasitesi ile başladığı üretim kapasitesini 2017 yılı itibariyle günlük 50 ton üretim kapasitesine ulaştırmış bulunuyor" dedi.

7 ÜLKEYE İHRACAT
Sektörün önde gelen helva ve simit üreticilerinin tahin ve susam ihtiyacını temin ettiklerini belirerek, "35 bayimiz var. Günlük 23 ton pastalık ve simitlik susam, 27 ton tahinlik susam ve tahin üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin yaklaşık yüzde 30'unu ihraç ediyoruz. 7 ülkeye ihracat yapıyoruz" diye konuştu.

EL DEĞMEDEN ÜRETİM
"Bizim en temel kriterimiz 'kaliteli ve katkısız' gıda üretimi" diyen Büyükince şunları söyledi: "Hijyen, temizlik ve hammadde seçimimizdeki hassasiyetimizi sevkiyat, ambalaj ve ürün bekleme koşullarında da uygulayarak sektörümüzle birçok yeniliği tanıştırdık. Geleneksel lezzetimiz olan tahini susamı doğal soyma, kavurma ve yine doğal taş değirmenlerde öğüterek elde ediyoruz. Tahin ve susam üretimini el değmeden gerçekleştiriyoruz. Tüketmediğimizi üretmiyoruz."