Yeni trend gastro seyahat

Yeni trend gastro seyahat

Günümüzde artık seyahatlerde sadece gezip görmek değil, aynı zamanda gidilen yerlerin yöresel lezzetlerini de tatmak önemli hale geldi. Bu amaçla düzenlenen gastro seyahatler, büyük ilgi görüyor

  • Günaydın
  • Cuma 11.06.2016
Seyahat etmenin sadece gezmek görmek olmadığını, gidilen yerlerin yöresel lezzetlerini öğrenmek ve onların tatlarına bakmak da olduğunu düşünenler, yeni bir akımı başlattı: Gastro seyahat. Food&Travel dergisi de geçtiğimiz günlerde 'Think global eat local' (Global düşün yöresel ye) anlayışıyla, Selimiye'de bir etkinlik düzenledi. Dünyaca ünlü şef Rudolf GPM Van Nunen de katıldığı Food&Travel Gastro Weekend by San Pellegrino adındaki etkinlikte; bölgenin en özel lezzetleri de yerinde görüldü, koklandı, tatlarına tadına bakıldı. Önce şef Nunen'le birlikte, köy pazarına gidildi. Taze köy peynirinden yabani kekiğe kadar yörenin en değerli ürünleri bir masada toplandı. Dünyaca ünlü Hollandalı şef Rudolf GPM Van Nunen, bu malzemeleri Kore'den gelen siyah soya fasulyeler, Japonya'dan gelen yosun cipsleri, Sri Lanka'nın özel baharatlarıyla harmanlayarak özel mönüler hazırladı. Etkinliğe katılanlar; Fethiye'nin dağlarında 60 tane keçisiyle birlikte yaşayan ve İsrail'de bir peynir ustasının yanında aylar boyu çalışıp öğrendiği tekniklerle nefis Fransız peynirleri yapan Buket'in kurduğu Tangala Çiftliği ile Afyon'da İtalya'dakilere taş çıkaracak nitelikte peynir üreten 38-30 Çiftliği hakkında bilgiler aldı. Trüf mantarlarını Türkiye'den tüm dünyaya pazarlayan Duna'nın mantarları ile de tanıştı.