Ramazan'da uzun süren açlık ve susuzluktan mideyi korumak için ham balı sofralardan eksik etmemek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Burun Güler, oruç tutanların mide sağlıkları için oruçlarını bir tatlı kaşığı balla açmaları gerektiğini söyledi ve "Ramazan'da uzun süreli açlık, mide şikayetlerinin artmasına yol açıyor. Bu şikayetlere doğal çözüm olarak işlenmemiş ham balı alternatif olarak önerebiliriz. Balın; antibakteriyel, antioksidan, prebiyotik etkilerinin yara iyileşmesini hızlandırdığı biliniyor" diye konuştu. Uzun süreli açlığın midedeki asidi artırdığını söyleyen Güler, "Boş mideye alınan ham bal, mide asidini nötralize ederek bizi rahatlatacaktır. Ayrıca hızla kana karıştığı için tokluk uyarısı da beyne daha hızla iletilecektir. Ayrıca orucumuzu açarken bir bardak ılık suya katacağımız bir tatlı kaşığı bal, bağırsaklarımızın daha iyi çalışmasını sağlar" dedi.