Sosyal medyada paylaşılan iştah açıcı yemek fotoğrafları, zengin mutfağıyla dillere destan Gaziantep'e olan ilgiyi de artırdı. Cosmopolitan dergisi bu harika şehri mercek altına aldı. Antik Roma'dan Selçuklu ve Osmanlı'ya kadar uzanan tüm medeniyetlere evsahipliği yapmış, tarihi İpekyolu'nun geçtiği Anadolu'nun kadim kenti Gaziantep, konuklarını tüm misafirperverliğiyle ağırlıyor. Üstelik 'Şimdi Gaziantep Zamanı' projesi kapsamında her zevke uygun iki farklı tur seçeneği bulunuyor. Paket programda bir gece konaklamalı iki günlük Gaziantep turunun yanı sıra iki gece konaklamalı üç günlük Gaziantep turu yer alıyor. Üstelik tarihi otellerde oda kahvaltı konaklama, rehberlik hizmeti, gidiş-dönüş uçak bileti, mekan transferleri ve seyahat sigortası da dahil. Tek gece konaklamalı paket kişi başı 450 lira iken; iki gece konaklamalı paket 560 liradan ziyaretçilerle buluşuyor. Uçak biletleri, İstanbul'dan Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havayolu ile Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan uçuşları kapsıyor.
MUTFAK SANATLARI MERKEZİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Mutfak Sanatları Merkezi ise keşfedilecek yeni bir adres. Mutfağı, adıyla anılan tek şehir olan ve tarih kitapları ile seyahatnamelerde bolluk ve bereketi ile nam salan Gaziantep gastronomisi, bildiğiniz gibi 2015 yılında Unesco'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na seçildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in liderliğinde gerçekleşen bu süreç sonucunda bir eğitim merkezi olarak Mutfak Sanatları Merkezi'nin kurulmasına karar verilmişti. Restoranın konsepti ile Gaziantep yerel mutfağı üzerine odaklanan Mutfak Sanatları Merkezi'nde Gaziantep mutfağı, orijinaline bağlı kalınarak farklı sunumlarla ziyaretçilerine sunuluyor. Burayı diğer mekanlardan ayıran en önemli özellik, gurme bir restoran olmasının yanı sıra bir eğitim merkezi olması... Bu merkez, Gaziantep'in eşsiz gastronomisini uygulamaya geçirebilecek aşçılar yetiştirmeyi de hedefliyor. Kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmayan Gaziantep mutfağındaki sayısız kazan yemeğini özgün ve modern sunumlarla ortaya çıkarmak, Mutfak Sanatları Merkezi'nin usta şefi Doğa Çitçi'nin ekibiyle yaptığı bir ritüel. Üstelik MSM, yerli ve yabancı misafirlere Gaziantep yemek kültürünü layığı ile yansıtabilecek şekilde hizmet vermeyi amaçlıyor. Altı bölümden oluşan iki farklı mönü haftanın altı günü sabit bulunuyor ve altı günlük periyodlar halinde, her salı yeni mönüler çıkarılarak misafirlerin beğenisine sunuluyor. Hedefleri arasında Gaziantep lezzetlerini genç nesillere aktarmak için Aşçı Yardımcılığı programı çerçevesinde 896 saat süren bir eğitim uygulamak olan MSM, bu program ile Gaziantep'teki genç aşçı adaylarına; Gaziantep mutfak kültürü, orijinaline sadık kalınarak modern tekniklerle öğretecek.
TÜRKİYE'Yİ TANITIYOR
Mutfak Sanatları Merkezi'nin şefi Doğa Çitçi, aynı zamanda Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeler Derneği (GAPDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Yönetim Kurulu Üyeliğini de sürdürüyor. Türk ve Gaziantep mutfağının tanıtımını üstlenen Doğa Çitçi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurt dışındaki fuar ve organizasyonlarında da Gaziantep mutfağı sunumları yapan, Gaziantep UNESCO adaylık çalışmalarında katkıda bulunmuş bir şef... Daha önce birçok beş yıldızlı otel ve tesislerde mutfak şefliği yapan Doğa Çitçi, UNESCO sürecinden sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koordinatör şefliği görevini yürütüyor.
BUNLARI UNUTMAYIN!
Gaziantep'te güne başlarken incecik yufkanın arasına serpiştirilen bol fıstığı ile meşhur katmeri yiyebilir veya yakın zamanda coğrafi işaret tescilini alan her derde deva beyran çorbasından içebilirsiniz. Gezintiye mola verdiğiniz anda güç toplamak için baklava ya da havuç dilimi tadabilirsiniz. Meşhur Tahmis Kahvesi'nde içeceğiniz menengiç kahvesiyle ise günün yorgunluğunu atabilirsiniz.