Ambalajına yapışık olan şekeri almayın

Ambalajına yapışık olan şekeri almayın

Kurban Bayramı için şeker satın alırken; ambalajını açıp bakın ve ambalajına yapışık olan şekerlerden almayın. Çikolatalı şekerlerin üzerinde ise beyaz tabakanın olmamasına dikkat edin

  • Günaydın
  • Perşembe 25.08.2017
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala evlerine gelen misafirlerini en güzel şekilde ağırlamak isteyenleri alışveriş heyecanı sardı. Şu sıralar İstanbul'da özellikle Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nda da bir hareketlilik başladı. Konuklarına bayram çikolatası ve şekeri ikram etmek isteyenler; çarşı ve pazarlarda hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı ürünlerden almak istiyor.

LOKUM YUMUŞAK OLMALI
Esnaf ise bayramlık şeker ve tatlı alışverişi yapanlara birtakım uyarılarda bulundu. Ambalajına yapışık olan şekerlerin alınmaması gerektiğini belirten satıcılar, şekerin çok sert olmamasına da dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Satıcılar, merdiven altı üretim olup fiyatı düşük olan çeşitlerden de kaçınılması çağrısında bulunup şu uyarılarda bulunuyor: "Şeker alırken ambalajını açıp bakın; kaliteli olan şeker, ambalajına yapışmaz. Aynı şekilde çikolatalı şekerlerin de üzerinde beyazlık oluşmaması gerekir. Lokumda da durum farklı değil. Lokumun da yumuşak olması ve glikoz karışımlı olmaması gerekiyor."

KALİTELİ OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN
Markalı ürünlerin tercih edilmesinin mağduriyet yaşamamak için şart olduğunu belirten şeker satıcıları, marka olan ürünlerin belli bir kaliteye sahip olduğunu ve bu kalitenin tutturulmasının da belli bir maliyetinin olacağını söylüyor. Esnaf, kötü çikolatanın, içindeki katkı maddeleri yüzünden kolaylıkla anlaşılabileceğine dikkat çekiyor. Bayram alışverişi yapanlar ise daha çok ekonomik olanları tercih ettiklerini söylüyor. Ev ekonomisine göre alışveriş yaptıklarını belirten vatandaşlar, zaman zaman evde yaptıkları tatlı türleri için de alışveriş yaptıklarını söylüyor.

SAKIN BUZDOLABINA KOYMAYIN
Bayram şekerlerini bozulmadan saklayabilmek için öncelikle buzdolabına koymayıp serin yerde muhafaza etmek ve ısıdan, kokudan, nemden ve direkt güneş ışığından uzakta tutmak gerekiyor. Şekerlerin raf ömrü, ürünün yapısı ve muhafaza koşullarına bağlı olmakla birlikte, bir-iki yıl arasında değişiyor. Normal şekerler yaklaşık iki yıl dayanırken, içerisinde süt olanların son kullanma tarihi bir yıla kadar düşüyor.