Fasulyeleri kaynayan suda yedi dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya alın. Tavuk etlerini zeytinyağında hafifçe soteleyin. İri doğranmış sarımsak, taze soğan ve biberleri katıp etlerle beraber soteleyin. Karışıma biraz tavuk suyu koyup pişirmeye devam edin. Son olarak zencefil ve soya sosu ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
300 gr. kuşbaşı tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. taze fasulye
4 diş sarmısak
5 adet taze soğan
1 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı soya sosu
Toz zencefil
1 adet sarı biber
Sürpriz tatlı
Badem ve Antep fıstığını robotta çekin. Üzerine yumurta akı ve toz şeker ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarını uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarı boyunca hazırladığınız harçtan koyup rulo yapın. Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve ılınmaya bırakın. Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip, 1-2 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökün.
MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
2'şer çay bardağı badem ve Antep fıstığı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın akı Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kuruyemişli pilav
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, kakule, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip beş dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serip pilavı demlendirin.
MALZEMELER
2'şer su bardağı pirinç ve su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı Antep fıstığı
6 adet kakule
1 çay bardağı fındık
1/2 çay bardağı yerfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz-karabiber