Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı iftar sofrasında bugün, iftar davetlerinize uygun sofistike iki adet tarife yer verdim. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabişmek dileği ile...
MARUL ÇORBASI
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 marul
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yapılışı: Marulu doğruyoruz, pirinçle beraber haşlıyoruz. Pirinçler pişince sütle unu karştırıp çorbaya ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
PÜF NOKTASI
En son aşamada krema ilave ederseniz, şahane bir lezzeti oluyor.
BEZELYE PÜRESİ YATAĞINDA KUZU PİRZOLA
Bezelye püresi için:
500 gr. bezelye
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar rendesi
Kuzu Pirzola için:
5-6 adet kuzu pirzola
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam biberiye
Sıvı yağ
Beğendi Yapılışı: Bezelyeleri haşlayıp çok
az sıvı yağ da soteliyoruz.
Bu arada tereyağını eritiyoruz
ve unu kavuruyoruz.
Un pembeleşmeye başlayınca
sütü ekleyerek karıştırıyoruz.
Kaynayana kadar
karıştırıyoruz. Kaynadıktan
sonra kaşar ve bezelyeleri
ekleyip hepsini rondodan
geçiriyoruz.
Kuzu pirzola yapılışı: Sosu için; bir kabın
içine süt, zeytinyağı ve
biberiye koyup karıştırıyoruz.
Kuzu pirzolaları hazırladığımız
sosun içine batırıp
25 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra kuzu pirzolaları
sosun içinden çıkarıp
süzdürüyoruz. Üzerine tuzu
ve karabiberi serpip teflon
tavada az sıvı yağ ile arkalı
önlü kızartıyoruz.
Daha sonra bezelye
beğendinin üzerinde servis
ediyoruz.