İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün davetlere uygun, hem görsel, hem de lezzet olarak farklı iki tarife yer veriyorum. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...
HAVUÇLU AVCI BÖREĞİ
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
İç malzemesi için:
1 kg. havuç
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için:
2 adet yumurta
1 kase ekmek kırıntısı
Ayçiçek yağı
Yapılışı: Krep malzemesini
çırparak yağladığımız
krep tavasına birer
kepçe döküp arkalı önlü
pişiriyoruz. İç malzemesi
olarak rendelenmiş sarımsak,
soğan, havucu pişiyoruz.
Kreplerin içine pişmiş
havucu ve peynirleri
koyup rulo halinde sarıyoruz.
Krep rulolarını, önce
çırpılmış yumurtaya sonra
ekmek kırıntısına bulayıp
kızgın yağda kızartıyoruz
ve ortadan ikiye keserek
servis ediyoruz.
SEBZELİ HİNDİ BONFİLE SARMA
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı dilimlenmiş mantar
1 adet kırmızı kapya biber
500 gr. baby ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
4 adet hindi bonfile
8 dilim kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Öncelikle
piyazlık doğranmış soğan,
mantar, kapya biber ve
sarımsağı soteliyoruz. İçine
ıspanakları ilave ediyoruz.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
Hindi bonfileyi
ortadan ikiye ayırıp
büyük bir parça elde ediyoruz.
Poşetin arasına koyup
iyice dövüyoruz. İncecik
olan filetonun içine sebzeleri
ve ikişer dilim kaşar
peynirini koyup rulo halinde
sararak kürdanla tutturuyoruz.
Teflon tavada
tereyağını eritip hindi sarmaları
arkalı önlü mühürlüyoruz.
Hindi sarmaları
bir fırın kabına alıp tavaya
biraz kaynar su dökerek
hindiden kalan tüm lezzeti
alıp sos olarak hindilerin
üzerine gezdiriyoruz. Önceden
ısıttığımız 180 derecelik
fırında pişiriyoruz.
Hindi sarmaları dilimleyerek
servis ediyoruz.