Akşamdan ıslattığınız nohudu 40 dakika haşlayın. Akşamdan ıslatılmış buğdayı da 30 dakika haşlayın. Derin bir kapta nohut, buğday, kıyılmış taze soğan, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış dereotu ve naneyi harmanlayın. Tuzunu ayarlayıp servis tabağına alın. İkiye bölünmüş kiraz domatesle süsleyin. Sos için zeytinyağı, nar ekşisi, tahin ve limonu iyice çırpın, salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
(4 kişilik)
MALZEMELER
1 su bardağı
nohut
1 su
bardağı buğday
3 dal taze soğan
1 adet kırmızı
soğan
1/2 demet
dereotu ve nane
6 adet kiraz
domates
Tuz
Sos için:
1/2 çay
bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı
nar ekşisi
1
adet limon
1 çay
bardağı tahin
Haşhaşlı kurabiye
Nişasta, un, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini yoğurun. Yumurtaları ekleyip yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın ve ortasına parmağınızla çukur yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, haşhaş serpin. 190 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca çukur kısımlara reçel dökün.
(8 kişilik)
MALZEMELER
200 gr. mısır nişastası
1 su bardağı un
2 adet yumurta
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tane haşhaş
1 çorba kaşığı reçel
Pazı mücveri
Pazıyı yıkayın, suyunu iyice süzüp ince ince kıyın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıp pazılı karışıma ekleyin. Unu da ilave edip iyice karıştırın. Karışımdan birer kaşık alarak az yağlanmış tavaya dökün, arkalı önlü kızartın ya da bir fırın tepsisine dökerek 20 dakika pişirin
(6 kişilik)
MALZEMELER
1 demet pazı
3 adet yumurta
1.5 çay bardağı un
50 gr. beyaz peynir
5 dal maydanoz
1/2 adet soğan
Tuz, karabiber