Herkese merhabalar. İdilikanın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün, Ramazan sofralarına yakışır Uşak yemeklerinden et basması ve cendere tatlısına yer veriyorum. İftara misafiriniz varsa, deneyebilirsiniz. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...
ET BASMASI
3-4 adet patates
1 kilo orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
3 adet patates
3 adet domates
5-6 adet yeşil biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı: Öncelikle soğan, sarımsak ve biberleri rondoda çekiyoruz. Diğer bütün malzemeyi bir araya getirerek köfte harcını oluşturuyoruz. Önce patatesleri halka halka kesip yuvarlak bir tepsiye sıkı sıkı diziyoruz. Üzerine köfte harcını yerleştiriyoruz, elimizle iyice bastırıyoruz. Üzerine ise domates ve biberleri istediğimiz gibi diziyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
CENDERE TATLISI
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kg. toz şeker
Aldığı kadar un
1 kg. ceviz
1 paket mısır nişastası
2 adet yumurta
Üzerine:
Yarım paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
Şerbet için:
1 kg. toz şeker
Yarım limonun suyu
3 su bardağı su
Yapılışı: Margarin,
toz şeker, sıvı
yağ, yumurta ve
aldığı kadar unu
karıştırıp yoğuruyoruz.
Hamurdan iri bezeler koparıp
incecik açıyoruz. Çekilmiş ceviz
içini nişasta ile karıştırıyoruz. Yufkaların
üzerine serpiyoruz. Her bir yufkayı
iki tarafından oklava ile sarıyoruz.
Dilim dilim kesip yağlanmış
tepsiye diziyoruz.
Üzeri için: Margarini sıvı yağ ile
kızdırıyoruz ve tatlıların üzerine gezdiriyoruz.
175 derecelik fırında pişiriyoruz.
Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti
hazırlıyoruz ve limon suyunu ekleyip
ılıtıyoruz. Sıcak tatlının üzerine şerbeti
gezdirip servis yapıyoruz.