Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yine iftar davetlerinize yakışacak uygun bütçeli bir çorba, bir de pilav tarifim var. Bu iki tarifle iftar sofralarınız şenlenecek. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...
TOYGA ÇORBASI
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış buğday
1 büyük kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
Et suyu
Sosu için:
2 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Haşlanmış nohut ve buğdayı, 15 dakika kadar kaynatıyoruz. Ayrı bir yerde terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un ve et suyunu karıştırıyoruz. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ılıtarak çorbaya ilave ediyoruz. Üzeri için tereyağını eritip altını kapatıyoruz ve kuru nane ilave edip karıştırıyoruz. Pişen çorbanın üzerine döküyoruz.
ZERDEÇALLI PİLAV
2 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağı
Yapılışı: Pirinci yarım saat tuzlu suda bekletip bol soğuk su ile yıkayıp süzüyoruz. Tencereye tereyağı koyup pirinçleri kavuruyoruz. Üzerine sıcak su, zerdeçal, kuş üzümü ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Pilav yaparken tereyağı kullanacaksak eğer, mutlaka içine bir miktar sıvı yağ ilave etmemiz gerekir. Çünkü içindeki kazein isimli süt proteini sebebiyle tereyağı cok hızlı yanabiliyor.