Bursa'da
350 yıllık tarihi
bir değirmende
öğüttüğü buğdaylardan
doğal
ve sağlıklı ekmek
üreten fırıncının
ekmekleri kapış
kapış satılıyor.
Bursa'nın
Mustafakemalpaşa
ilçesine bağlı
Söğütalan mahallesindeki
yaklaşık
350 yıllık tarihi
bir değirmeni
restore eden 47
yaşındaki Halil
Ayar, değirmende
buğday öğüterek
elde ettiği unlardan,
köy usulü
taş fırında ekmek
yapıyor. Farklı
un çeşitleriyle
yapılan ekmekler
vatandaşlar tarafından
büyük ilgi
görüyor.
Restore ettiği
değirmende geleneksel
helal sertifikalı
buğdayları
öğüttüğünü belirten
Halil Ayar,
"Köyümüzün simgelerinden
biri
olan ve yaklaşık
350 yıllık tarihi
değirmeni restore
ettik. Burada öğüttüğümüz
doğal
buğdaylardan un
elde ediyoruz. Bu
unları köy usulü
taş fırında pişiriyoruz.
Son derece
doğal sağlıklı
lezzetli. Böylece
vatandaşlarımız
gönül rahatlığı ile
ekmeklerini tüketebiliyor"
dedi.