Özel Hayat Tıp Merkezi'nden Diyetisyen Melek Akgün, antioksidan özellikleri sayesinde karpuzun kanseri önlemeye yardımcı olduğunu söyledi. Yaz mevsiminin en gözde meyveleri arasında yer alan karpuzun, kalp hastalıklarından güneş çarpmasına, saç ve deri hastalıklarından kansere kadar bir çok sağlık problemine karşı doğal bir koruma sağladığı belirtiliyor. Karpuzun yüzde 92'lik su oranıyla ferahlatıcı bir görev gördüğünü dile getiren Özel Hayat Tıp Merkezi Diyetisyeni Melek Akgün, Karpuzla birlikte A ve C vitaminleri, magnezyum, potasyum, kalsiyum, sayısız antioksidan ve aminoasitlerin vücuda girdiğini vurguladı. Karpuzun içinde büyük oranda yer alan likopenin, meyve ve sebzelerde sağlıklı reaksiyonları tetiklemek için insan vücuduyla reaksiyona girdiğini söyleyen Diyetisyen Akgün, "Likopen kalp sağlığı, katarakt, diyabet, nörolojik hastalıklar, kemik sağlığı ve prostat kanseri önlemeyle ilişkilendirilmiştir" dedi. Karpuz tohumlarının da besleyici özelliği bulunduğunu ifade eden Akgün, karpuzun obez yetişkinlerde hipertansiyonun azalmasına ve kan basıncının düşmesine yardımcı olduğunu belirtti.