Naşi armudundan meyve küpü yaptılar

Naşi armudundan meyve küpü yaptılar

Bursalı mühendis kız kardeşler bahçelerinde yetişen naşi armutlarından katkısız ve lokum görünümünde ‘meyve küpleri’ yaptı. Gürevin kardeşlerin patentini aldığı ürüne büyük ilgi var

  • Marmara
  • Cumartesi 13.08.2017
Bursa'da sağlıklı beslenmek için alternatif arayan iki kız kardeş, bahçelerinde yetişen naşi armutlarından sağlıklı atıştırmalıklar üretti. İki kardeş cevizli, kakaolu ve hindistan cevizli, katkısız ve lokum görünümdeki sağlıklı atıştırmalıkların patentini de aldı. Kimya mühendisliği bölümü mezunu Betül ile peyzaj mimarı Behiye Gürevin, bebek sahibi olduktan sonra sağlıklı yiyecek arayışlarının artması ve Bursa Ovası'ndaki meyve bahçelerindeki ürünleri farklı bir şekilde değerlendirmek amacıyla Ar-Ge çalışmaları yaptı. Yüksek ziraat mühendisi baba Süleyman Gürevin'in de desteğiyle katkı maddesi, koruyucu ve kıvam artırıcı koymadan armuttan "meyve küpleri" elde eden iki kardeş, 2016'da bu ürüne aldıkları patentle "Pyrus" markasının sahibi oldu.

SATIŞA SUNDULAR
İnternet üzerinden fosfor, magnezyum, kalsiyum, potasyum, folik asit, K ve C vitamini yönünden zengin naşi armudu küplerinin satışını yapan Gürevin kardeşler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Osmangazi ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'ndeki meyve bahçesinde konuşan Betül Gürevin, mezuniyetinin ardından uzun süre ulusal ve uluslararası ilaç şirketlerinde çalıştığını söyledi. Gürevin, kendisinin ikizleri, ablasının da bir erkek bebeği olduğunu, onların katı gıdaya geçtiği dönemde şeker ve tuz ilavesiz gıda arayıp bulamadıklarını belirterek, "İhtiyacımızdan yola çıktık. Ailemizde hipertansif hasta çok fazla. Onların da tuz ilavesiz ürün tüketmeleri gerekiyor. Dolayısıyla kendimiz ürün geliştirmeye çabaladık ve 2 farklı formül oluşturduk. Hem ailemizde yaşanan sıkıntılar hem de Türkiye'deki ilaç sektöründeki veriler, bize yol gösterici oldu" diye konuştu.



FARKLI MEYVELERLE DENEYECEKLER
Lokumları tadanlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını anlatan Gürevin, "Bu ürünün direkt tüketiciyle buluşması için internet üzerinden satıyoruz. Tüketici, kaliteli ürüne ulaşmak istiyor. Gelen talebi yetiştirmeye çalışıyoruz. İstanbul'da sağlıklı, toprak ve yaprak analizi yapılmış, mineralce zengin ürünlere ihtiyaç var" diye konuştu. Gürevin, ürünün farklı meyvelerle de elde edilebileceğini, bunun üzerine çalıştıklarını söyledi.