Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Kemerleri bağlayın güvenli bilgisayarla uçuşa hazırlanın

THY’nin ABD ve İngiltere’ye uçuşlarında güvenlik yazılımı yüklü 13 inç dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayar ödünç olarak veriliyor. Yolculuk sırasında bilgisayardaki özel bilgileri, hediye edilen 16 GB USB bellek ile yanınıza alabiliyorsunuz

ABD ve İngiltere'nin aldığı karar sonrası yolcular yanlarına akıllı telefondan büyük pile sahip dizüstü bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, pil deposu alamıyor. THY ile ABD ve İngiltere'ye uçan yolcuların bir bölümüne talep olduğunda DELL XPS 13 serisi dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayar ödünç veriliyor. Böylece bilgisayarından uzak kalan yolculara işlerini yapma şansı sunuluyor. Eğer bilgisayarda işiniz uzarsa, şarj aletini de isteyebiliyorsunuz.



ÖZEL GÜVENLİK YAZILIMI
Verilen bilgisayarda güvenlik açısından herşey düşünülmüş. Yolcular dört haneli şifreli giriş belirliyor. Bu şifre bilgisayar kapatılıp tekrar giriş yaparken kullanılıyor. Ayrıca oluşturulan ve üzerinde işlem yapılan belgeler USB ile geri alınıyor. 16 GB Toshiba USB bellek yolculara hediye ediliyor. Tüm bilgiler bilgisayar tamamen kapatıldığı anda hemen siliniyor.
Kullanılan özel güvenlik yazılımı sayesinde yolcular rahatlıkla bilgisayarı kullanabiliyor. İnternete bağlandıktan sonra eğer bulut üzerinden çalışıyorsanız, dosyalarınıza rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer USB bellek üzerinden ulaşmak isterseniz, USB C girişi için adaptör veriliyor. Eğer USB belleğiniz yoksa kabin görevlileri size 16 GB Toshiba bellek hediye ediyor.

BAVULA KOYMAYIN
THY ile ABD uçuşuna gidecek olan yolculara rehber! Kapıya kadar bilgisayarı kullanabilirsiniz. Kuyrukta beklememek için asla bavula koymayın. Uçağa girmeden önce kapıda bilgisayar ve tabletlerinizi özel köpüklü naylon zarflara yerleştirip üstüne barkod çıkışı alınarak etiketleniyor. Etiketin parçası yolcuya veriliyor. Yolcular da elindeki etiketle bavulların alındığı bölgede bilgisayar ve tabletlerini teslim alıyor.

USB ADAPTÖRÜ VAR
Uçuş boyunca işiniz varsa bilgisayarı kullanabiliyorsunuz. Dizüstü bilgisayarı internete bağladıktan sonra eğer şarj ömrü yetersiz kalırsa, hemen şarj cihazı veriliyor. Ekranı oldukça yüksek çözünürlüğe sahip dizüstü bilgisayara USB C adaptörü üzerinden fotoğraf ve videoları hızla atmak mümkün oluyor. Ancak bulut üzerinden çalışma alışkanlığınız varsa, harici ve dahili belleğe ihtiyaç duymadan herşeyi internet üzerinden düzenlemek mümkün.

Tek sıkıntı geri alma kuyruğu
Yolculardan hasarsız alındığı tesbit edilen ürünlerin hasarsız şekilde geri teslim edildiğinin onaylanması uzun bir süreç. En büyük sıkıntı pasaport sonrası bavullarınızın gelmesine rağmen elektronik eşya kuyruğunda beklemek. Görevlilerin elinde barkod okuyucu olmadığı için bavulların içine tek tek bakılıyor. Aktarma uçuşunuz varsa görevlilere hatırlatmanızda fayda var. Dönüş yolculuğunda ise sorun yok. Bilgisayar, tablet veya elektronik cihazınızı yanınıza alabiliyorsunuz.

Uçağa alınmayanların listesi
Akıllı telefondan büyük pile sahip tüm cihazlar.
Dizüstü bilgisayarlar ve tabletler.
Profesyonel fotoğraf makineleri ve handycam kameralar. Fotoğraf makinelerinin mercekleri değil, gövdesi paketlenip yolcudan alınıyor.
Telefondan daha fazla pil depolama alanına sahip tüm taşınabilir piller kabinde taşınamıyor.

ABD ve İngiltere yolcusuna tavsiyeler
Elektronik eşyaları, dizüstü bilgisayar, tablet ve fotoğraf makineleri ve kameraların gövdelerini kapıda teslim etmeniz gerekiyor. Eşyalarınızı özel kılıflarıyla teslim edebilirsiniz.



Eğer değerli eşyalarınızı kendi bavulunuza koyarsanız, garantisi yok. Yani ürünün hasarlı olup olmadığını bilemezsiniz. Zaten kapıda teslim alırken ürünün hasarlı olup olmadığı da tesbit ediliyor. Güvenlik için yanınızda bellek taşımaktansa bulut üzerinden yazı ve dosyalara erişmeniz çok daha mantıklı.

Bizim şarj derdimiz kolay kolay bitmez
Evinizdeki ve çantanızdaki şarj etmek zorunda olduğunuz cihazları gözünüzün önünden geçirin. Cep telefonundan MP3 playerlara, taşınabilir elektronik cihazlar bugün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. En önemli sorunsa tüm bu cihazların şarjının kısa sürede tükeniyor olması. Hele bir de şarj cihazınızı ya da adaptörünüzü yanınıza almadıysanız asıl sorun o zaman başlıyor.



VİKO markalı USB prizleri, elektronik cihazları, adaptöre ihtiyaç duymadan USB bağlantı kablosuyla şarj etmenizi olanaklı hale getiriyor.
Aynı şekilde adaptörü yanımızda taşımanın zor olduğu durumlar da yaşanabiliyor. Panasonic Eco Solutions Türkiye işte böyle zamanlarda sadece USB bağlantı kablosunu kullanarak elektronik cihazlarınızı şarj edebileceğiniz bir yeniliği ofislere ve evlere taşıyor. Adaptörsüz doğrudan şarj ve kullanım kolaylığı sağlayan VİKO markalı USB prizler, 5V 2A enerji çıkışının yanı sıra 2 adet de USB priz çıkışına sahip. Bu sayede, prizde aynı anda 2 ayrı cihaz şarj edilebiliyor. Panasonic Eco Solutions Türkiye'nin USB prizleri, evler için olduğu kadar, otel ve kafe gibi gün içinde yoğun insan trafiğinin yaşandığı alanlar için de oldukça ideal.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA