Sadece iki malzeme: İşte glutensiz muzlu puding tarifi

Sadece iki malzeme ile hazırlanan glutensiz muzlu puding, hem kolay olması hem de glutensiz olması sayesinde kolaylıkla severek tüketeceğiniz bir tatlı haline geliyor. Hem ufak tatlı kaçamaklarında hem de davetlerinizde herkesin yiyebileceği bir altenatif olarak menüye dahil edebilirsiniz. İşte dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz puding tarifi...

Giriş Tarihi: 19.09.2021 14:48 Güncelleme Tarihi: 19.09.2021 14:48
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı Vejetaryen Glutensiz
  • Şeker Bayramı Kurban Bayramı Doğum Günü Sevgililer Günü Yılbaşı Çocuk Partisi Ev Partisi Yemek Daveti Piknik Kandil Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 30 dakika
  • : 170 kcal

MALZEMELER

  • 2 adet büyük boy muz,
  • 1/2 su bardağı tam yağlı süt.

Çikolata kaplama için:

  • 50 g çikolata,
  • 2 yemek kaşığı krema.

AŞÇININ NOTU

Muzlar piştiğinde sulanacaktır. Pudinginizi yaparken bu suyu kullanmayın. Aksi takdirde pudinginiz de sulanabilir.

YAPILIŞI

  • Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye muzları aldıktan sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında dışları tamamen kararana kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika sürecektir.
  • Daha sonra fazla beklemeden muzların kabuklarını soyarak bir kaba alın.
  • Sütü ekleyip el blenderı ile püre haline getirin.
  • Hiç bekletmeden pudingi koyacağınız kaba alabilirsiniz.
  • Ardından buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
  • Çikolata kaplamak için kremayı biraz ısıtın ve içerisine çikolatayı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
  • Pudingleri kalıptan çıkarıp üzerine ganajı gezdirin.
SON DAKİKA SON DAKİKA