Limonlu browni tarifi: çikolataya hafif bir alternatif arayanlara

Hazırlığı oldukça basit olan bu tarif, çikolata eksikliğini hissettirmeyen, aksine damakları şımartan bir lezzet sunuyor. İster kahve yanında keyif yapın, ister özel günlerinizi taçlandırın; limonlu browni, sizi sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda pratikliğiyle de büyüleyecek.

Giriş Tarihi: 31.12.2023 11:15 Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 11:15
  • 8 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 178 kcal

MALZEMELER

  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz üzerine limon sosu da dökebilirsiniz.

YAPILIŞI

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Browni kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
  2. Oda sıcaklığında olan tereyağını geniş bir kaba alın ve üzerine toz şekeri ekleyerek iyice çırpın.
  3. Yumurtaları teker teker ekleyip her birini karışıma iyice yedirin.
  4. Yoğurdu ekleyin ve karışımı iyice çırpın.
  5. Unu eleyerek ekleyin ve karışımı karıştırın.
  6. Limon kabuğu rendesini ekleyin ve isteğe bağlı olarak ceviz ekleyebilirsiniz. Karışımı güzelce karıştırın.
  7. Hazırladığınız karışımı yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz browni kalıbına dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, browni kenarlarından çekilene kadar ve ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
  9. Fırından çıkan browniyi oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA